33 domaćinstva Vilajetovića,Tuka i ulice Čajengradska dobilo vodu

Jučer je Općinska načelnica Amra Babić sa saradnicima prisustvovala svečanosti povodom realizacije projekta proširenja gradske vodovodne mreže u naseljima Vilajetovići i Tuk, te u ulici Čajengradska. Ovom prilikom načelnica Babić je istakla:
”Danas sam sretna što rješavamo problem vodosnadbijevanja još jednog naselja i što gradski vodovodni sistem dobiva 33 nova korisnika.
Što se tiče problema vodosnadbijevanja tu idemo korak po korak –rješavamo jedan po jedan problem, a realizacija ovog Projekta je očit primjer kako se radi u javnom sektoru, primjer kako se reformiše javni sektor i prvi rezultat reforme javnog sektora koji provodimo je upravo realizacija ovog projekta. Voda je egzistencijalna ljudska potreba i mi imamo obavezu da sistemskim načinom rješavamo ta pitanja i uvodimo nove korake. Sistemski način jeste taj da se sve stavi pod upravljanje Javnog preduzeća, a to je ujedno i garancija da će korisnici imati zdravu, čistu i pitku vodu. Mi sa ovim nećemo stati.Ovih dana već radimo na rješavanju problema vodosnadbijevanja u Ramadanovcima, a ne zaboravljamo problem ni naselja Čekrekčije i Banjer, dok se nadamo da ćemo početkom iduće godine krenuti u realizaciju projekta po pitanju vodosnadbijevanja naselja Gračanica i Moštre ”

Predsjednik građevinskog odbora Zijad Breščić obratio se prisutnima:
”Želim da kažem da smo mi danas veoma sretni . Konačno je ispravljena nepravda koja je trajala više od 35 godina.Uvijek su nalazili razloge zbog kojih nismo imali vodu (prolaz ispod pruge, nedovoljan pritisak, prsten itd.).
Šleperi svakodnevno prolaze ispod pruge a vodovodna cijev nije mogla proći. Smiješno.
A voda je davno prošla za Kovinu i do Uvorića, samo ovi mještani nisu imali pravo na vodu. Uvijek sam govorio da je sve do ljudi. Sada su pravi ljudi na pravom mjestu i to je to.
Želim da se zahvalim Općini Visoko na čelu sa našom načelnicom Amrom Babić i njenim saradnicima. Oduševili su nas i ovo im nikada ne trebamo i ne smijemo zaboraviti. JKP ”Visoko” na čelu sa direktorom Almirom Hadžialićem i njegov dolazak na čelo ovog JKP je ključan. U dva tri kratka sastanka je sve dogovoreno, a realizovano profesionalno i na visokom nivou bez i najmanjeg problema, te u vrlo kratkom periodu.
I ranije smo imali podršku Općine ali i snažan otpor menadžmenta JKP.Naravno, zahvalni smo i našem predsjedniku Dini Muzaferiji koji je bar deset godina sa nama radio na rješavanju vodosnadbijevanja, a sad nam je bio na usluzi i iz bolesničke postelje.
Zahvalnost pripada i svim korisnicima ovog vodovoda koji su podržali ovaj Projekat i dali maksimalan doprinos, a rezultat svega je ovaj mubarek”.

Jedan od brojnih mještana koji nisu krili svoju sreću zbog realizacije ovog projekta je i Emin Salihspahić koji se prisutnima obrati uz mudru izreku ”Ako učiniš kome kakvo dobro- što prije to zaboravi, ali ako tebi neko učini dobro-nemoj mu nikad zaboravit”.

Visoko.gov.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close