31. Nivea BH Fashion Week Sarajevo

31. Nivea BH Fashion Week Sarajevo donosi Vam nove zimske trendove i praktične savjete za njihovu primjenu, saznajte šta Vas očekuje iduće sezone, na vrijeme odaberite večernju toaletu za specijalne prilike….

31-vi po redu Nivea BH Fashion Week Sarajevo, najznačajniji BH modni događaj u kojem svoj rad promoviraju BH modni dizajneri, mladi BH dizajneri te najbolji BH domaći proizvođači koji su među rijetkima opstali na domaćoj modnoj sceni i koji su svojim radom i kvalitetom proizvoda dokazali da su među najboljima u našoj zemlji.

Povodom svečanog otvaranja 31. Nivea BH Fashion Week Sarajevo, na dan 02.11.2013 godine u kongresnoj dvorani Hotela Holiday Inn, u sklopu revije Udruženja tekstila, obuće i kože pod nazivom UTOK FASHION SHOW, ženske i muške kolekcije poznatih domaćih brendova kao što su Nerzz Bešlagić Visoko, Kula Gradačac, Borac Travnik, Master Fashion Travnik i Exclusive lingerie Banja Luka –zasigurno će naći put do srca svih istinskih ljubitelja dobrog stila, elegancije i mode.

“Nerzz Bešlagić” je domaći brend s dugogodišnjom tradicijom izrade odjevnih predmeta od kože i krzna. Kolekcija koju će predstaviti je izrađena od najfinijih materijala kože i krzna.Pored crnih i braon nijansi u ovoj kolekciji su zastupljeni i modeli jarkih i intezivnih boja plave, zelene i crvene.

Proizvodni kapaciteti Master Fashion Travnik su 100% namjenjeni inostranom tržištu zahvaljujući strateškom partneru – firmi Ahlers iz Njemačke koji obezbjedjuje posao i vlasnik je brendova kao što su :“Pierre Cardin“,Otto Kern“ i Baldessarini“ i za koje „Master Fashion“uspješno proizvodi sakoe, odjela, hlače i mantile. Muška kolekcija koju će predstaviti na modnoj reviji je izrađena od vrhunskih materijala i rezultat su provjerenog tima modelara i dizajnera Firme Ahlers a koji su nastali u proizvodnim linijama „Master Fashion“.
Moderan muškarac u njihovim modelima istovremeno izgleda poslovno i ležerno, ozbiljno i šarmantno.

Ženske i muške kolekcije poznatog BH brenda Kula Gradačac nalaze se na na svjetskom tržištu od 1973 godine, kada su počeli saradnju sa njemačkom firmom ‘Brinkmann’. Danas Kula predstavlja modernog i respektabilnog proizvođača ženske i muške kolekcije čiji su nezaobilazni odjevni komadi za poslovni, sportski ili casual look. U kolekciji dominira boja crvenog vina a tu su i svjetlije nijanse kaputa i jakni za sve prilike od onih strogo poslovnih i casual varijanti do upečatljivih kaputa, užeg kroja i dvorednog kopčanja koji sjajno pristaje uz suknje. Reklamnu kampanju za modnu kuću Kula snimila je aktuelna Miss BiH, Sanda Gutić a muški model je Zlatan Simikić.

„Borac“ Travnik duži niz godina nudi usluge krojenja i šivenja za poznate svjetske kompanije Hugo Boss, Piere Carden, Gross, Ahlers … Konfekcija “Borac” je najveći i najkvalitetniji bosanskohercegovački proizvođač odjeće za muškarce. Kolekciju za žene, razvijaju sa posebnom pažnjom, kako bi i u tom segmentu preuzeli primat na domaćem tržištu.

Robne marke su: “Accent“ – kolekcija za muškarce; “Gala“ – kolekcija za žene i “Fortitudo” – sportski program za muškarce i žene. Kreacije pružaju široku mogućnost maštovitog kombiniranja, što osigurava praktičnost u odijevanju, u skladu sa modnim trendovima u odijevanju uz opredjeljenost i prilagođavanje zahtjevima tržišta.

Kompanija ”Exclusive lingerie” ove godine obilježava dvadeset pet godina vrlo uspješnog poslovanja u oblasti proizvodnje ženskog intimnog rublja i kupaćih kostima, prepoznatljivih po kvalitetu i udobnosti. Na reviji će predstaviti kolekciju kupaćih kostima za ljeto 2014 godine.

Bilo da ste poklonik casual, poslovnog ili elegantnog odijevanja, Utok Fashion Show je za Vas pripremio vrhunski izbor modernih odjevnih komada, koji ne samo da su kvalitetni i udobni nego i prilagodljivi osobnom stilu pojedinca. Nakon što pogledate revije najboljih domaćih proizvođača Utok Fashion Show otkrićete ključ uspjeha koji glasi: puno klasike, dosta elegancije, malo odvažnosti i ponešto vlastitog stava!

Isto veče, 02.11.2013 godine nakon revije Utok Fashion Show, uslijediće samostalna modna revija renomiranog modnog dizajnera Adnan-a Hajrulahović Haad. Kolekcija je inspirisana pokretom, ritmom i slobodom kroz kulturno nasljedje naše domovine. Osvježenje je na našoj modnoj sceni. Sama postavka revije krije mnoga iznenađenja i novitete i svakako je vrijedna pažnje. Revija je to večernje mode. Svrsishodnost kolekcije je jedan od bitnih aspekata Haad-ovog stvaralaštva jer kolekcija nakon revije dobija svoje mjesto u showroomu Haad na V spratu BBI Centra u Sarajevu.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close