-TopSLIDEBiHPolitika

Mijatović dan poslije događaja u Banjoj Luci: Neki od “boraca” su mi se izvinili, morali su doći za 50 KM

Ministar razvoja, poduzetništva i obrta Federacije Bosne i Hercegovine, Vojin Mijatović, jučer je u prostorijama Socijaldemokratske partije (SDP) u Banjoj Luci dočekao lidere stranaka Trojke nakon što je zabranjeno održavanje svečane akademije povodom Dana državnosti BiH u ovom gradu.

Iako je svečana akademija bila zabranjena, nekoliko desetina pripadnika boračkih udruženja dočekalo je predsjednike stranaka Trojke uz zvižduke i nacionalističke pjesme. Zahvaljujući jakim policijskim mjerama, susret je prošao bez incidenata.

Dan nakon ovih događanja, Mijatović se oglasio na društvenim mrežama, rezimirajući jučerašnje dešavanje.”Na početku da pojasnim, nisam ja došao u Banju Luku. Ja sam tu od kad sam rođen i nikada otići neću. Nisu Neka, Dino, Edin došli, Banja Luka je njihova kao i moja. Posmatram jučer tih 30-ak ‘boraca’ – tužna slika izlaganog i izvaranog naroda, tužni, utučeni, plaćeni da dođu i da mrze. Znam barem pola tih staraca, nekoliko njih me zvalo i jučer i danas da se izvine, da mi kažu da su morali, da su im dali neku crkavicu”, izjavio je Mijatović.

Kako kaže, nije zamjerio tim ljudima, ali se zapitao o njihovim životnim uvjetima, poslu, plaćanju računa te mogućnosti da kupe čokoladu unucima. Naglasio je da su ti ljudi izmanipulisani i da im je netko oduzeo sve, ostavivši ih s par zastava, 50 KM i “još jednom laži u nizu”.

“Mi svi već danas moramo zajedno praviti bolje društvo gdje ćete živjeti dostojno kao svi normalni ljudi, gdje nećete morati mrziti, već biti sretni i živjeti dostojanstveno sa svojim unucima. Banja Luka nije Srbija i nikada neće biti, ali džaba nam i Banja Luka ako nastavimo ovakvim životom”, poručio je ministar.

Mijatović je izrazio odlučnost u nastavku rada na stvaranju boljeg društva, ističući da će pružati ruke širom Bosne i Hercegovine jer to je, kako je naglasio, jedini put.

“Mi nismo ni oni koji vas lažu da će Republika Srpska biti država, kao ni oni kojima je Bosna i Hercegovina od Baščarsije do Marijin dvora”, zaključio je Mijatović

Klix

 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close