Kolumne

Nema seksa bez politike

Piše: Milenko Vasović

Izbore za predsednika najmoćnije svetske sile odlučuće, očigledno, rasprave o seksu. Što Donalda Trampa, što Bila Klintona. I nisu to nikakve akademske sesije poput onih o uvođenju seksualnog obrazovanja u škole, već utrkivanje u otkrivanju skandala.

Da ne bude zabune, Bil je ovde samo u ulozi nedoličnog supruga Trampove protivnice Hilari. Sve pršti od vulgarnosti, i sve po sisitemu „ko je koga“ i ko je šta skandaloznije rekao. Još će se planeta raznih gadosti naslušati i nagledati. Rijaliti koji zabavlja mase na svim kontinentima.

Reklo bi se da SAD i nemaju nekih problema dok im je najvažnije koga je Tramp pokušao da povali ili šta je lupio. Nije da vređanje žena – čemu je bahati milijarder sklon – nije bitno, naprotiv, ali zar nacija, a i ostatak planete ne zaslužuju da čuju nešto i o tome gde će svet zajedno sa Amerikom stići za četiri godine. Da li ćemo krvariti u ratovima, zašto se međusobno (po Americi) ubijaju crnci i policajci, kako kontrolisati ludake sa opasnim oružjem, kako smanjiti siromaštvo, sačuvati planetu od zagađenja… Ma ništa, najvažnije je ko je koga držao između butina.

Reći će neko, pusti Amerikance, em su daleko, em od svega prave cirkus. Jeste, ali mnogi se ugledaju upravo na njih. Možemo zamisliti kakva će predsednička kampanja biti u Srbiji. A izbori samo što nisu, izvlačiće se tajni snimci, pominjati vanbračna deca, pominjaće se i žene i majke. A na radost tajnih službi koje vuku konce u takvim situacijama.

Pa tajne službe su i Trampa odabrale, vodili su ga do finala izborne trke i onda ostavile Klintonovima da ga čereče. Mogao je on biti čerečen i ranije, mogao je prljav veš ranije da ispliva. Ne, čuvali su ga do kraja i sad kao lako ranjivog kandidata razvlače ko kore za gibanicu. Mesto predsednika SAD je odavno postalo family biznis, sada je u rukama porodice Klinton.

Seks skandali su od pamtiveka služili za obračun sa političkim protivnicima. I najveći kombinator sa ovih prostora Josip Broz je kao adut za obračun sa svojim konkurentima izmišljao seks afere. Tako je Milanu Gorkiću, šefu komunista koga je želeo da smeni, i nasledi, montirao priču sa nekakvom Čehinjom. I uspeo je. Komunisti su čak na svojim, kao sekta zatvorenim kongresima, raspravljali o onima koji preotimaju žene drugovima. Pa i kad su Jovanku Broz odvajali od Tita službe su plasirale priču da je to tobož zbog njene ljubavne veze sa jednim generalom.

Svaka je vlast debelo utemeljena na nekom obliku seksa. Bilo da je seks skandal poslužio za eliminaciju konkurencije bilo da je reč o imaginarnom seksu sa podanicima. Nekada se taj virtuelni seks nazivao ispranje mozgova, ali ulaskom televizora u svaku kuću to je intenzivirano do opštenja na dnevnom nivou.

Na tome je doktorirao Slobodan Milošević pa su ga neki nepoćudni tipovi, kojima  nije stalo do te vrste zabave, pitali „Slobo tucaš li ti nešto osim nas“. To virtuelno tucanje u mozak imamo i sada, češće i u većoj količini nego ikada ranije. Gotovo da smo na istorijskom maksimumu. Ameri mogu da nam zavide, jedini je problem što smo mi uvek donja strana.

Izvor: BIZLife

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close