Након изборног, Бошњаци организују пописни туризам

Уочи пописа становништва у БиХ, који треба да буде одржан од 1. до 15. октобра, на делу је агресивна кампања у којој се чак довозе Бошњаци из далеке Скандинавије, пише бањалучка штампа.

(frontal.rs)

“Глас Српске” наводи да су Бошњачка дијаспора, Исламска заједница у БиХ и политичке партије са седиштем у Сарајеву кренуле у агресивну кампању пред попис становништва, а да би остварили своје политичке циљеве спремају се и за организовано довожење Бошњака из других земаља.

Главна средства за “буђење бошњачког патриотизма и националне свести” уочи пописа су ратни симболи, односно знамење Армије БиХ.

Тако Исламска заједница у Данској, у сарадњи с туристичком агенцијом “Папалина” из Сарајева, организује превоз Бошњака из Данске и Шведске у БиХ да би учествовали у попису.

На плакату објављеном на фејсбук страници “Папалине” наведено је да ће за припаднике бошњачке дијаспоре 26. септембра и 10. октобра бити организована по два, а 3. октобра три аутобуса за превоз у БиХ.

На плакату се налази и упутство да се сви који се одлуче на пут у БиХ изјасне као Бошњаци, а за “кореографију” је искоришћен ратни грб Армије РБиХ.

Да се ради о организованој кампањи у бошњачкој дијаспори доказује и трибина посвећена попису становништва у БиХ коју је пре неколико дана у Торонту организовао Конгрес Бошњака Северне Америке, пише лист.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close