˝Confero˝ otvorio jedanaesti Festival srednjoškolskog dramskog stvaralaštva u Konjicu

Kao što smo i najavili, Udruženje mladih ljubitelja scenskih umjetnosti Confero, imalo je čast  da u ponedjeljak 23.4.2013. godine otvori, jedanaesti po redu, Festival srednjoškolskog dramskog stvaralaštva u Konjicu.

Istu noć, udruženje je izvelo predstavu „Kolo nesreće“, koja je u Visokom bila premjerno izvedena 27.2.2013. godine. U predstavi su glumili: Faris Pinjo, Emina Hasečić, Nedžla Greda, Džana Dišalari, Ajla Abazović, Kemal Kovo i Džanin Jamaković, tekst:  Tully, a režiju je potpisao Rasim Pavica. Predstava je dostigla veći nivo i zahvaljujući dodatnim tehničkim efektima, svjetlo : Rasim Pavica i Nedžmina Dervišević, ton: Adem Bajtarević i Belmin Zukan, dok je za video projekciju bila zadužena Azra Debelac.

Nakon odigrane predstave i gledanja još dvije predstave, koje su spremali srednjoškolci iz Doboja, u sklopu programa ovogodišnjeg festivala, svi učesnici su prisustvovali okruglom stolu na kojem je žiri davao komentare i kritike za predstave koje su odigrane taj dan. Žiri je sastavljen od tri člana: Hamica Nametak, Ivana Soldar i Igor Vidačković. Za sve tri predstave, kritike žirija su bile dosta dobre, i možemo reći da smo zadovoljni i sami kako je naš put u Konjic protekao..

Što se tiče reportoara Confera, u skorije vrijeme očekuju nas reprize predstava „Kolo nesreće“, „Režim“ i „Pamela, mrzim te“. O tome će naša draga publika biti blagovremeno obaviještena.

 

Vaš Confero

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close