logo
bios

Zrinjski večeras u Švedskoj traži novo iznenađenje

Objavljeno prije 4 mjeseca . u čet, avg 8th, 2019
Vukas uoči duela protiv Malmea: Sve opet mora biti na top-razini

Nakon makedonske Akademije Pandev (3:0, 3:0) i holandskog Utrehta (1:1, 2:1), Zrinjski svoj evropski put nastavlja u Švedskoj, gdje ga večeras čeka prva utakmica trećeg kola Evropske lige (19 sati).

Veliki respekt

S druge strane bit će Malme, najtrofejniji švedski klub koji, baš kao i Utreht, iz puno razloga ima ulogu favorita protiv Zrinjskog, ali “Plemići” su ove sezone već dokazali da vrijede i sigurno nisu bez šansi protiv kluba koji je prošle sezone svoj nastup u Evropskoj ligi završio tek na proljeće porazom od Čelzija.

– Imamo veliki respekt prema Malmeu i njegovim rezultatima, kako kroz povijest tako i posljednjih godina. Svjesni smo njihove snage i kvalitete, ali naš stav je isti kao što je bio uoči dvomeča protiv Utrehta – izjavio je trener Zrinjskog Hari Vukas.

– Ne smijemo niti pomisliti da nas čekaju manje zahtijevne utakmice nego one što su bile protiv Utrehta, tako da fokus, kompaktnost, trka i sve ostalo što je potrebno moraju biti na top-razini ako mislimo doći do rezultata koji bi nam dao realnu mogućnost da u revanšu na Pecari tražimo prolaz – dodao je trener Zrinjskog.

Sedma utakmica

Za razliku od Mostaraca, koji su u nedjelju igrali protiv Željezničara, Malme je proteklog vikenda bio slobodan, jer su zbog zgusnutijeg rasporeda utakmicu posljednjeg kola odradili još u maju.

– Ovo će za nas biti sedma utakmica u tri sedmice, a svih šest prethodnih su bile dosta teške, kako fizički tako i psihički. Ipak, spremni smo za borbu koja nas čeka. Derbi protiv Željezničara je preskočilo nekoliko igrača, a sada će svi oni biti u kombinacijama – kazao je Vukas, koji je, zanimljivo, u Švedsku doveo 23 igrača, odnosno sve one koji su i prijavljeni za Evropu.

– Petorica će morati na tribine, ali iskoristili smo činjenicu da smo u Malme doputovali čarterom – zaključio je trener Zrinjskog, koji je jučer s igračima na stadionu “Swedbank” odradio trening. 

Drugi put u Švedskoj

Zrinjski večeras igra svoju 45. utakmicu na međunarodnoj sceni, a prvu je odigrao upravo u Švedskoj prije 19 godina, kada je u Intertoto kupu gostovao kod Vastra Frolunde. Zanimljivo da je Intertoto kup osnovao Erik Person (Eric Persson), koji je predsjednik Malmea bio punih 37 godina.

avaz.ba

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh