logo
bios

Zakopane ratne sjekire u RS: Savez za promjene predložio SPORAZUM, hoće li ga Dodik potpisati?

Objavljeno prije 11 mjeseci . u ned, nov 19th, 2017

Zakopane ratne sjekire u RS: Savez za promjene predložio SPORAZUM, hoće li ga Dodik potpisati?

 

Predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović, nakon sastanka sa liderima partija vlasti i opozicije u RS, izjavio je da se prihvata razgovor o političkom sporazumu koga je ponudila opozicija

Lideri opozicije u RS, Vukota Govedarica (SDS), Branislav Borenović (PDP) i Dragan Čavić (NDP) predložili su koaliciji vladajućih partija Zajednički sporazum na sastanku u Narodnoj skupštini RS.

 

Sporazum bi trebali da potpišu, osim lidera opozicije, i predsjednik SNSDMilorad Dodik, DNS Marko Pavić i SP Petar Đokić. Pročitajte PRIJEDLOGsporazuma.

 

Predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović, nakon sastanka sa liderima partija vlasti i opozicije u RS, izjavio je da se prihvata razgovor o političkom sporazumu koga je ponudila opozicija.

 

Svaka od partija odrediće svoje predstavnike za te razgovore u okviru komisije.

 

Na pitanje da li su zakopane ratne sjekire u NSRS, on nije direktno odgovorio ali je rekao da je atmosfera na sastanku bila konstruktivna i da je cilj da se u parlamentu ne ponavljaju scene s proteklih zasjedanja.

 

Čubrilović je rekao da će komisija partija da bude formirana već ove sedmice.

 

Predsjednik NDP Dragan Čavić potvrdio je da je dogovoreno da će predstavnici svih partija pokušati da se usaglase o otvorenim pitanjima. On se nada da se dogovor može postići do sljedećeg zasjedanja skupštine.

 

– Osnovno je da uspostavimo dobru komunikaciju, ne samo u skupštini. Jedna od tema je i normalizacija rada NSRS. Ali, niko od nas nije imao ambicije da ćemo se danas potpuno dogovoriti. Kolege iz vlasti imaju pitanja o kojima se takođe treba razgovarati. Sve ćemo staviti na papir i nastaviti razgovore – rekao je Čavić.

 

Čavić je rekao da nijedna od tema, s bilo koje strane, nije odbijena.

 

(EuroBlic)

 

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh