KošarkaSport

Obradović u nevjerici zbog stanja društva u Srbiji: Dijete s majkom pokazuje srednji prst i pljuje

“GDJE SMO TO DOŠLI?”

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović kaže da društvo u Srbiji ima veliki problem i naveo je primjer prije utakmice kada je dijete s majkom pljuvalo prema autobusu u kojem su se nalazili njegovi igrači.

Partizan je jučer doživio drugi uzastopni poraz u finalnoj seriji ABA lige i rezultat je sada 2-2, a Obradović je na početku konferencije za medije objasnio šta se to desilo u igri i kako je njegov tim podbacio.

“Bili smo strašno nervozni, napravili smo nevjerovatan broj grešaka, uspjeli smo se vratiti iz velikog minusa, mogli do preokreta, ali nismo uspjeli. Okrećemo se petom meču, već sada apelujem navijačima, kao i uvijek tokom ove sezone, da naprave sjajnu atmosferu i da se poslije meča priča samo o košarci”, rekao je Obradović pa nastavio:

“Ovo nam je jedna od najgorih utakmica u ovoj sezoni. Tokom druge utakmice ste me pitali da li sam nešto čuo s tribina, a da li ste vi čuli nešto tokom prethodne dvije utakmice?”

Nakon toga, rekao je da društvo u Srbiji ima veliki problem i naveo je konkretno situaciju prije utakmice.

“Nekada je derbi svetinja, a navijanje korektno. Sada, dijete ide putem našeg autobusa s majkom, vrijeđa i pljuje ka nama, pokazuje srednji prst, a majka se smije. Molim i preklinjem naše navijače da budu fer i korektni u petom meču. Pitanje svih pitanja je ko sije mržnju!?”, rekao je Obradović.

Odlučujući meč za titulu prvaka ABA lige između Partizana i Crvene zvezde igra se 22. juna u beogradskoj “Areni” s početkom u 20 sati.

Klix

Željko Obradović (Foto: EPA-EFE)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close