Visoko

Nezaposleni su briga Općine

NEZAPOSLENI SU BRIGA OPĆINE

Motiv za moje kandidovanje u općinsko vijeće Visoko ispred stranke A-SDA je nezaposlenost mladih ljudi, koji u sve većem broju napuštaju Općinu Visoko, a posebno iz saznanja da posao u našoj Općini dobivaju stranački ljudi. Nezaposleni su briga Općine i moraju im se osigurati elementarni uslovi za život i oni koji su se 1992. godine borili za ovaj grad, također, moraju što prije biti integrirani u društvo.

Ovo je prilika da se mladim ljudima da šansa da svojim znanjem i zalaganjem pomognu razvoju lokalne zajednice. Općina mora biti podrška svim onim firmama koje zapošljavaju građane u realnom sektoru, mora biti podrška otvaranjem novih i kvalitetnih radnih mjesta.

– Težište će biti da kroz razvoj privrede i razvoj proizvodnih kapaciteta u Industrijskoj zoni obezbijedi veći broj radnih mjesta.

– Podržat projekte u poljoprivredi, u ruralnim područjima, uz nove zasade, mehanizaciju i podršku izgradnji stajskih objekata.

– Ulaganje u infrastrukturne objekte u Industrijskoj zoni uz privlačenje investitora, do novih radnih mjesta.

– Sve objekte u gradu koji su vlasništvo Općine izdati na korištenje na period od 6 do 12 mjeseci, mladim ljudima koji žele započeti obrt bez naknade.

– Obezbjediti finansijsku pomoć onima koji žele pokrenuti biznis dodjelom finansijskih sredstava.

– Zavod za zapošljavanje neće samo voditi evidenciju o nezaposlenim, nego i zapošljavati te iste nezaposlene ljude.

– Mladim ljudima na organizovanim sajmovima, izložbama gdje predstavljaju svoje radove treba dati besplatne štandove.

– Na nivou Općine hitno napraviti analizu potrebnih kadrova i obezbjediti sredstva za njihovo školovanje i stipendiranje. Stipendiranje bi bilo na stručnoj osnovi. Svi odlični učenici i studenti mogu biti stipendisti, a posao bi dobili po završetku srednje škole ili studija. Finansirat magisterije i doktorske disertacije u cilju uključivanja nauke u privredni razvoj.
Kroz promociju najpogodnijih uvjeta za prihvaćanje domaćih i stranih investicija, kroz izgradnju novih proizvodnih kapaciteta stvorit će se mogućnost za otvaranje što više radnih mjesta.

 

Moje ime je Sirčo Membrura. Rođena sam 04.08.1966 godine u Visokom. Nastanjena sam u Visokom u MZ Gornje Rosulje. Kandidat sam za općinsko vijeće ispred stranke A-SDA pod rednim brojem 11. Ukoliko mene izaberete za svog predstavnika u vijeću jedan od mojih ciljeva biti će nezaposlenost mladih osoba te samim time podizanje životnog standarda na veći nivo. Zajedno smo jači!

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close