logo
bios

Vjenčali se Princ Harry i Meghan Markle okruženi mnoštvom zvijezda

Objavljeno prije 1 godina . u sub, maj 19th, 2018

BRITANSKI princ Harry danas je stupio u brak s američkom glumicom Meghan Markle.

Princ Harry, unuk kraljice Elizabete, šesti u redu za britansko prijestolje i američka televizijska glumica Meghan Markle vjenčao se u zamku Windsoru, domu britanske kraljevske porodice gotovo hiljadu godina, najstarijem i najvećem naseljenom dvorcu na svijetu.

Služba u kapeli St. George u dvorcu počela je u 13 sati i po mnogočemu se razlikovala od dosadašnjih ceremonija tokom kraljevskih vjenčanja.

“Hoću”, odgovorio je britanski princ Harry na pitanje hoće li uzeti Meghan Markle za suprugu i voljeti je, poštovati i štititi. Jednako je na takvo pitanje odgovorila i Meghan.

Par je razmijenio prstenje – burmu od velškog zlata za Markle te od platine za Harryja a potom ih je kanterberijski nadbiskup Justin Welby proglasio mužem i ženom.

Princ Harry je u subotu od kraljice dobio titulu vojvode od Sussexa i Meghan je udajom za njega postala vojvotkinja od Sussexa.

Nju je do oltara dopratio mladoženjin otac princ Charles zbog toga što je njezin otac Thomas Markle podvrgnut operativnom zahvatu na srcu prije tri dana.

Britanska kontrola leta osigurala je 5 minuta mira za obred koji se održava u dvorcu koji je na putanji slijetanja aviona na aerodrom u Windsoru.

Mladenka je bila odjevena u vjenačnicu koju je kreirala britanska dizajnerica Clare Waight Keller i na glavi je imala dijamantnu tijaru.

Kensingtonska palača objavila je da će vjenčani prsten Meghan Markle biti od zlata, dok će princ Harry nositi prsten od platine.

Markle će nositi prsten “izrađen od velškog zlata, koje je poklonila kraljica”, navodi se u saopštenju.

“Prsten princa Harryja bit će od platine i bit će izrezbaren”, dodaje se.

 

Muški članovi kraljevske porodice obično ne nose vjenčane prstene.

Prstene je izradio dvorski draguljar “Cleave and Company” iz Londona koji je izradio i njihove zaručničke prstene.

Buka

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh