logo
bios

Visoko: 6. Federalno prvenstvo u sobnim modelima D1 (Foto)

Objavljeno prije 5 godina . u ned, apr 5th, 2015

Najduži zvaničan let na takmičenju je napravio Vjenčeslav-Braco Kukić veteran za sobnjake iz AK Sarajevo u seniorskoj konkurenciji i to 10 minuta i 27 sekundi!
Čestitamo!

Tradicionalno 6. po redu Federalno prvenstvo u sobnim D1 modelima, jučer (4. april 2015.) je uspješno održano u sportskoj sali MŠC Hazim Šabanović Visoko u zajedničkoj organizaciji AK Izet Kurtalić Visoko i Vazduhoplovnog/zrakoplovnog saveza FBiH. Učešće u takmičenju je uzelo 38 takmičara iz 17 ekipa u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. Najuspješniji su bili takmičari iz AK Sarajevo kako u juniorskoj tako i u seniorskoj konkurenciji, pojedinačno i ekipno. Najbolji pojedinačni rezultat iz našeg AK Izet Kurtalić je ostvarila Berina Šahinović osvojivši 2. mjesto u juniorskoj konkurenciji i Ramiz Mimić osvojivši 8. mjesto u seniorskoj konkurenciji. Ekipno u juniorskoj konkurenciji najuspješnija ekipa iz našeg aerokluba je bila AK Izet Kurtalić I (Muhamed Čabaravdić, Faruk Čabaravdić i Faruk Burić) osvojivši 2. mjesto i ekipa AK Izet Kurtalić II (Berina Šahinović, Melika Šahinović i Bakir Limo) osvojivši 3. mjesto. U seniorskoj konkurenciji 3. mjesto ovojila je ekipa AK Izet Kurtalić I (Ramiz Mimić, Edin Šahinović i Irhad Hadžimehmedagić).

Ovo je ujedno bilo i prvo aeromodelarsko takmičenje u ovoj godini čime je zvanično započela sezona takmičarskih aktivnosti po kalendaru Modelarske komisije Vazduhoplovnog saveza BiH. Slijedi Državno prvenstvo BiH i Kup grada Zenice u sobnim D1 modelima u organizaciji AK Zenica u Zenici za 14 dana, te Kantonalno prvenstvo u organizaciji Vazduhoplovnog/zrakoplovnog saveza kantona Sarajevo u septembru ove godine.

Rezultati u prilogu – pdf

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh