logo
bios

Više od hiljadu takmičara učestvovalo na 5. Sarajevo Dance Festivalu

Objavljeno prije 10 mjeseci . u pon, nov 5th, 2018

U organizaciji Plesnog Kluba Astorija i Saveza Sportsko Plesnih Klubova Bosne i Hercegovine proteklog weekend-a u Sportskoj Dvorani Ramiz Salčin na Mojmilu održan je peti po redu Sarajevo Dance Festival.

Jedan od najuspješnijih festivala do sada, kako po broju učesnika tako i po kvaliteti prikazanog plesa. Za dva dana koliko je trajao ovaj praznik sportskog plesa podijeljeni su brojni pehari i medalje na 3 državna Prvenstva.

Održana su i druga takmičenja sportskih plesnih parova, grupa i formacija te takmičenje u modernim plesovima.

Učešće na ovom festivalu uzelo je oko 1.000 takmičara iz 16 sportsko plesnih klubova od kojih je 12 iz Bosne i Hercegovine i 4 iz Hrvatske.

Plesni klub Astorija i ove godine je bio najuspješniji na ovom prestižnom takmičenju, a Bosna i Hercegovine dobila je svoje nove državne prvake u kateogiji pojedinaca i sportsko plesnih grupa i formacija.

Državni prvaci u kategoriji pojedinaca u disciplini sportskih standradnih i latinoameričkih plesova su Ajla Ćustović mlađi pioniri, Emina Dupovac stariji pioniri, Lorena Bulut mlađi juniori, Zerina Masleša i Ivona Čurić stariji juniori, Lejla Hakalović i Irma Mešanović u kategoriji omladinaca i u kategoriji odraslih Lea Dursum. Svi novi državni prvaci dolaze iz Plesnog Kluba Astorija.

Što se tiče sportsko plesnih grupa i formacija titule su osvojili Formacija Shadows iz Plesnog Kluba Shadows iz Zenice u kategoriji mlađih pionira, Latin Mix iz Plesnog Kluba Mambo iz Brčkog u kategoriji starijih pionira i mlađih juniora, zatim mala grupa Shadows iz Zenice u kategoriji juniora kao i Latin grupa iz Plesnog Kluba Astorija u kategoriji starijih juniora.

Ovaj tradicionalni sportsko plesni festival održat će se i sljedeće godine u terminu 2. i 3.11. 2019. a organizatori Plesni Klub Astorija najavili su još bolji i još masovniji festival.

 

Klix

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh