logo
bios

Video: Izvještajno-izborna konferencija OO SDP Visoko

Objavljeno prije 4 godine . u uto, jun 30th, 2015

Muhamed Husić, novi – stari predsjednik Općinske organizacije SDP Visoko, sinoć je u svom obraćanju na Izvještajno-izbornoj konferenciji visočkog SDP-a, kroz par rečenica izrazio svu efemernost ove političke ideje u Visokom s aktuelnim rukovodstvom.

Naravno, u njegovu obraćanju nisu se mogle čuti samokritčke misaone cjeline – krivci su uvijek i vazda negdje drugdje, nikada u vlastitim redovima.

25 članova novoizabranog rukovodstva će, a kako je naglasio Husić, u narednom periodu dati od sebe 110% kako bi povratili članstvo i reputaciju stranke na period izborne 2010. godine.

Teško se oteti dojmu da Husić i slični zagovorači “prodavanja magle” ne mogu ili neće da shvate da neznalice i nesposobni i kad daju 300% od sebe rezultat je uvijek isti – katastrofalno poražavajući.

Već sada se, sa sigurnošću može reći da socijaldemokratija u Visokom više ne stanuje. Nekolicina klijentelističko nastrojenih “slobodnih strijelaca” sa određenim brojem “mladih i perspektivnih” nije nikakav preduslov za respektabilnu političku ideju, a kamo li ti politički projekt kroz koji bi se trebali u najmanju ruku artikulirati interesi ove društveno-političke zajednice što se općinom Visoko zove.

U video izvještaju donosimo obraćanje Muhameda Husića, predsjednika OO SDP Visoko koji nije imao konkurenciju u izboru na tu dužnost.
U toj činjenici se ogleda sva izlišnost frazeološke mantre “jedan čovjek – jedan glas”.

www.magazinplus.eu

 

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh