logo
bios

Video: EBRD kredit od 4,5 miliona eura za vodosnabjevanje općine Visoko

Objavljeno prije 4 godine . u čet, okt 15th, 2015

Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) BiH dala je “zeleno svjetlo” općini Visoko za kreditno zaduženje od 4,5 miliona eura za obnovu i razvoj vodosnabdjevanja općine Visoko.

Ian Brown, direktor predstavničkog ureda EBRD-a u BiH, danas je bio u radnoj posjeti Općini Visoko, a tom prilikom se razgovaralo o kreditnom aranžmanu s predstavnicima izvršne vlasti i JKP Visoko.

Planirano kreditno zaduženje bi se koristilo za rekonstrukciju postojećeg vodovoda i proširenje u pravcima Gračanice i Moštra, te uređenje Vrutka.

Ovaj kreditni aranžman podrazumjeva garancije države BiH, a to znači da svi nivoi vlasti trebaju dati saglasnost na isti, što se očekuje do maja 2016. godine, dok bi konkretni radovi trebali biti započeti u junu ili julu iduće godine.

Poslije radnog sastanka svi akteri su se obratili medijima – općinska načelnica Amra Babić, Ian Brown, direktor predstavničkog ureda EBRD-a BiH, Milada Mataradžija, stručni savjetnik za infrastrukturu Općine Visoko, Emir Fejzović, šef Odsjeka za Lokalni ekonomski razvoj Općine Visoko i direktor JKP “Visoko” Almir Hadžialić.


magazinplus.eu

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh