logo
bios

U Kaknju dostignut cilj od 1.000.000 litara otkupljenog svježeg kravljeg mlijeka u jednoj godini

Objavljeno prije 10 mjeseci . u čet, jan 31st, 2019
E to se zove veliki uspjeh, skok na ljestvici i rekord: U Kaknju dostignut cilj od 1.000.000 litara otkupljenog svježeg kravljeg mlijeka u jednoj godini, a 2012. godine to je bilo skromnih 63.710 litara

Prema dobijenim i upotpunjenim podacima od četiri otkupljivača svježeg kravljeg mlijeka koji vrše otkup od kooperanata sa područja općine Kakanj, za četiri kvartala u 2018.godini ukupno je otkupljeno rekordnih 1.030.961 litar svježeg kravljeg mlijeka, što je u odnosu na otkupljene količine mlijeka u 2017.godini više za 257.564 litra.

Najznačajniju ulogu u postizanju ovog uspjeha imaju poljoprivredni proizvođači, zatim otkupljivači, Savez poljoprivrednih udruženja „KAP“ Kakanj, Udruženje uzgajivača krupne i sitne stoke „Farmeri“ Kakanj, kao i Općina Kakanj koja je značajno uticala na razvoj ove oblasti kroz razne podsticajne mjere i finansijska sredstva izdvojena u Budžetu Općine Kakanj.

U Kaknju su decenijama bilježeni rudarski rekordi, rekordi u proizvodnji električne energije i cementa, a sada se bilježe i rekordi u proizvodnji mlijeka. Činjenica je fascinirajuća tim prije što je Kakanj uvijek slovio za industrijsku i rudarsku sredinu, ali ne i za poljoprivrednu.

“Imamo razloga za ponos zbog ovakvih sjajnih rezultata kakanjskih proizvođača. Općina Kakanj nastavlja s podsticajnom politikom koja donosi odlične rezultate”, rekao je vršilac dužnosti načelnika Općine Kakanj Aldin Šljivo.

Press Općine Kakanj

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh