logo
bios

Tužna vijest za fanove 2Cellos

Objavljeno prije 10 mjeseci . u pon, okt 29th, 2018

Razlog – ogroman uspjeh koji su ostvarili i koji ih je potpuno iscrpio.

Stjepan Hauser i Luka Šulić odlučili su da naprave pauzu nakon snimanja novog albuma. Razlog – ogroman uspjeh koji su ostvarili i koji ih je potpuno iscrpio.

– To je bilo suludo. Život, ritam i tempo su bili ubitačni. Stvarno smo pretjerali. 200 letova godišnje, konstantno koncerti, putovanja po svim kontinentima, snimanja… Jednostavno se moramo maknuti od toga – rekao je Hauser za RTL Exkluziv.

Momci planiraju da odrade australijsku i američku turneju, nakon čega će se razići na neko vrijeme.

– Posvetiti se nekim drugim stvarima u životu, napraviti jedan zdrav odmak, rekapitulirati sve u glavi i kad dođemo k sebi, ako dođemo k sebi, možemo opet dalje – dodao je Hauser.

Luka Šulić i Stjepan Hauser upoznali su se još u adolescentskim danima i zajedno pohađali Muzičku akademiju u Zagrebu. Šulić je kasnije otišao u London na Royal Academy of Music, a Hauser na Royal Northern College of Music u Manchesteru. Nakon dugo godina izvođenja klasične muzike na violončelima, odlučili su da obrade pesmu “Smooth Criminal” Majkla Džeksona. Snimak je 2011. postao veliki hit na YouTubeu, s više od tri miliona pregleda za dve nedelje. Ostalo je istorija…

 

Izvor Noizz

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh