logo
bios

Sindikat bh. nogometaša: Novi tereni za igrače ili nove fotelje za funkcionere?

Objavljeno prije 9 mjeseci . u sri, nov 7th, 2018

Sindikat profesionalnih nogometaša u Bosni i Hercegovini je izdao saopćenje u kojem su se osvrnuli na otvaranje nove zgrade Nogometnog saveza BiH krajem novembra.

“Ukupna investicija procjenjuje se na oko 10 miliona KM. Ceremoniji otvaranja prisustvovat će brojne zvanice koje je pozvao Nogometni savez BiH, a pompeznu najavu događaja s čuđenjem smo čitali. Kako ističi u Savezu, odluka o kupovini nove administrativne zgrade je ‘jedan u nizu uspješnih poslovih poteza menadžmenta NS BiH’, a mi se pitamo koja je zapravo svrha postajanja Saveza kao takvog? Da li je Savez danas postao samo sredstvo zapošljavanja podobnog kadra kojem je očito potrebno dodatno mjesta, pored administrativne zgrade u centru Sarajeva te Trening centra u Zenici ili rukovodioci žele imati što ljepši ambijent kada dočekaju UEFA-ine predstavnike kako bi svoje lične karijere dodatno gradili?”, pitaju se u Sindikatu.

U nastavku saopćenja se pitaju da li je ulaganje od 10 miliona KM bilo potrebno za ogroman administrativni centar uposlenika i rukovodioca.

“Uložena sredstva, po našem mišljenju, morala su biti utrošena na obnovu travnjaka u Bosni i Hercegovini! Tereni na premijerligaškim stadionima u BiH su među najgorim u regionu i mnogo utiču na kvalitet igre, zdravlje igrača i ukupnog dojma našeg nogometa unutar granica države i šire. Koliko još treba da čitamo regionalne medijske izvještaje koji ismijavaju naše stadione? Stadion Grbavica dobio je novi travnjak zahvaljujući realizovanom projektu FK Željezničar, a NK Čelik već nekoliko godina ima ponajbolji travnjak u takmičenju. Uložena sredstva na Grbavici se itekako isplate, a cijena novog travnjaka iznosila otprilike milion KM. Pitamo se da li je bilo bolje 10 miliona KM umjesto zgrade uložiti u deset travnjaka i dugoročno napravit doprinos poboljšanju bh. nogometa, jer svježe okrečeni zidovi, novi kancelarijski materijal i stolice na točkiće ne donose bolje sutra igračima, trenerima i navijačima Premijer lige BiH. Sa željom napretka našeg nogometa se nadamo da će naredni ‘uspješan poslovi potez menadžmenta NS BiH’ biti vezan direktno za premijerligaško takmičenje, igrače i sportsku infrastrukturu”, stoji u saopćenju Sindikata.

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh