logo
bios

PU Visoko: Bilten aktivnosti za 06.12.2017.

Objavljeno prije 10 mjeseci . u čet, dec 7th, 2017

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 06.12.2017. godine , dostavlja se ;

 

 

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o  poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 06.12.2017. godine :

 

1.Na području PS Visoko nije bilo prijavljenih krivičnih djela.

2.Nisu evidentirana narušavanja javnog reda i mira.

3.Na području PS Visoko navedenog dana nije bilo saobraćajnih nezgoda.

4.Policijski službenici ove PS kontrolisali su 42 vozača i vozilo, kojom prilikom je izdato ukupno 18 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja, jedno lice je zatečeno da upravlja motornim vozilom pod uticajem alkohola, dok su ostali vozači sankcionisani za druge prekršaje počinjene u saobraćaju ( nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme,  prekoračenje brzine i dr).

5.Na zahtjev građana izvršene su 2 intervencije.

 

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Na području PS Visoko u narednom periodu vršit će se pojačana kontrola učesnika u saobraćaju s posebnim akcentom na kontrolu prisustva alkohola u organizmu i važnost registracije vozila.

Pored navedenog, vršit će se pojačana kontrola učesnika u saobraćaju s akcentom na kontrolu motornih vozila sa inostranim registarskim tablicama, gdje je pored redovne kontrole cilj i  provjera u evidencijama prekoračenja brzine izmjerene stacioniranim radarima na području ZE-DO kantona.

 

                                                                                    

POLICIJSKA STANICA VISOKO

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh