logo
bios

Prosinečki: Koliko vidim, svi su već rekli da nema više šanse

Objavljeno prije 2 mjeseca . u ned, jun 9th, 2019
Selektor pred Italiju

Selektor Robert Prosinečki govorio je za medije pred susret sa Italijom.

Poraz od Finske se već polako zaboravlja i sada su misli usmjerene prema meču u Torinu.

“Bila je loša igra, nije bilo na nivou kako mi znamo. Pričali smo puno o tome, a vidjet ćemo možemo li napraviti nešto u ova dva dana. Ja mislim da možemo. Nakon dobrih igara došao je lagan pad, ali moramo priznati da je Finska bila bolja”, rekao je selektor, te je nastavio:

“Euforije su jako različite. Kad se gubi ništa ne valja, a kad se pobjeđuje, sve je najbolje. Mi ćemo pokušati protiv Italije da odigramo dobru utakmicu. Još ništa nije izgubljeno. Koliko vidim, svi su već rekli da nema više šanse. Nije tako, ima još puno utakmica do kraja. Nadam se da ćemo protiv Italije biti puno bolji”; istakao je selektor.

Povreda nakon Finske nema, a vraća nam se Pjanić.

“Niko se nije žalio na povredu. Pjanić jako puno znači za našu igru. Kratko vrijeme je do velike utakmice, ali mislim da ćemo puno bolje izgledati u ovoj utakmici”.

Reprezentativci su gledali pobjedu Italije u Grčkoj (0:3).

“Gledali smo utakmicu. Brzo su dali golove, šokirali su Grke i izgledali su puno bolje. Dobra su reprezentacija i žele da odu na veliko takmičenje nakon što nisu uspjeli otići na SP. Velika su nogometna nacija”, dodao je Prosinečki i zaključio je:

“Mi smo baš loše odigrali. Nadam se da ćemo napraviti u ova dva dana analize. Malo je vremena, ali sigurno da ćemo biti mnogo bolji nego protiv Finske”.

Portal SportSport.ba

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh