logo
bios

Pobjednik Red Bull skokova u Mostaru: Ovo je magičan grad, uživam u pobjedi

Objavljeno prije 10 mjeseci . u sub, sep 8th, 2018

Hunt koji je drugoplasiranom Čehu Navratilu pobjegao 21,20 poena kazao je jako sretan znajući koliko je ova pobjeda važna i na kakvom je krasnom mjestu ostavrena.

“Publika je razlog zašto se uvijek vratimo, svaki put je sjajna atmosfera u Mostaru. Ovo je jedno od mjesta s kojih je najteže skakati, veliki izazov je sve, posebno ulazak u vodu je teži nego drugdje”, izjavio je Hunt nakon pobjede koja bi mu mogla na kraju donijeti i ukupnu pobjedu u sezoni.

Adriana Jimenez kao da nije imala pravu konkurenciju ovog vikenda u Mostaru, bila je u vodstvu od prve serije, slavila je i na kraju.

“Jako sam sretna. Prošle godine sam imala problema s niskom temperaturom vode, ove godine sam se posebno pripremila na uslove. Sve je bilo kako sam žaljela, bila sam koncentrisana, svaki pokret ostvarila kad je to bilo potrebno. Uživam u pobjedi kao što sam uživala i u takmičenju, publici, atmosferi”, izjavila je poslije proglašenja pobjednika Jimenez.

Kazala je i da nikad ne očekuje pobjedu, da samo razmišlja o skokovima, “ovo je magičan grad i pobjeda ovdje ima posebno mjesto”.

Posebno sretan na kraju je bio i direktor takmičenja i četverostruki olimpijski šampion u skokovima u vodu Greg Louganis. Sretan jer ove godine je takmičenje prošlo bez ijedne povrede.

“Bilo je nevjerovatno, posebno zanimljivo jer je na pobjedničkom postolju završio i skakač koji je dobio wild card, što nije čest slučaj”, izjavio je Louganis.

Skakači sezonu završavaju za dvije sedmice u italijanskom Polignanu a Mare, evropskoj kolijevci cliff divinga.

KLix
Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh