logo
bios

Ono što traže Žuti prsluci u Francuskoj, rješenje je za sve zemlje bivše Jugoslavije

Objavljeno prije 2 mjeseca . u pet, mar 8th, 2019
Već nešto više od četiri mjeseca prosvjednici u Francuskoj, koje nazivamo Žuti prsluci, pokušavaju utjecati na vlast kako bi živjeli dostojanstveno od svog rada. Svakodnevno čitamo o njihovim zahtjevima, ali rijetki znaju što oni doista traže i što žele postići. Ovo je prilika da konačno saznamo pravu istinu iz prve ruke.

Tko su Žuti prsluci i odakle su se pojavili smo već pisali u članku Tko su Žuti prsluci. Što žele Žuti prsluci, drugo je pitanje. Odgovor je vrlo jasan i precizan, a što je glavni razlog zbog kojeg ga mainstream mediji i politička vlast žele prikriti i diskreditirati. Žuti prsluci žele  RIC  (Référendum d’initiative citoyenne) ili u prijevodu nacionalni referendum kojeg traži i pokreće narod.

O kakvom se referendumu radi i što se želi postići?

Radi se o najvišem demokratskom alatu kojeg se može primijeniti u svakoj zemlji bivše Jugoslavije. Referendum omogućava svima nama odlučivati kolektivno, donositi konkretne odluke koje imaju snagu zakona, a koje vlast mora respektirati i bezuvjetno aplicirati.

Ovaj način odlučivanje je istinska demokracija gdje je vlast u rukama naroda koji odlučuje o svemu. Mala frakcija naroda svojim potpisima lako inicira referendum, nakon čega se otvara javna debata gdje sve strane javno i ravnopravno iznose svoje argumente o pitanju ili pitanjima koja će biti predmet referendumskog odlučivanja.

Odgovorom DA ili NE, narod putem referenduma donosi konačnu odluku. Koristeći internet, organizacija i rezultati nacionalnog referenduma su vrlo jednostavni.

Nema zabranjenih pitanja kod odlučivanja naroda

Referendum se može organizirati za sva pitanja, bez ikakvog limita. Ako je narod suveren, onda doista suveren treba i biti. Narod treba i može odlučiti hoće li i dalje biti u dužničkom ropstvu. Je li dužničko ropstvo u skladu s međunarodnim pravom? Referendumom donosimo svoju konačnu odluku za pitanja o imigraciji, uvođenju eura, članstvu u Europskoj uniji, socijalnoj politici ili pak odlasku vojnika na strane granice. Raspravljamo i odlučujemo o svemu – svi zajedno.

Konačno treba završiti s politikom sprječavanja i gaženje referenduma. Završiti s političarima koji ne drže obećanja, pregovaraju i dogovaraju iza zavjese ono što nije u interesu države i naroda. Na ovaj način, naši političari više neće biti samo naši političari, nego ono što su odavno trebali biti – naši predstavnici tj. zaposlenici. Mi ih plaćamo za ono što želimo i što moraju da rade.

Žuti prsluci traže četiri vrste referenduma:
  1. Ukidajući – putem kojeg se može ukinuti loš porez ili drugi fiskalni namet koji nije u nacionalnom interesu
  2. Legislativni – za predložiti novi zakon
  3. Ustavni – za modificirati Ustav i
  4. Smjenjujući – za uklanjanje biranog političara koji radi loše svoj posao ili je dao lažna obećanja – prije novih izbora

Elita i politička vlast često govore da narod nema uvijek pravo. Istina, narod nema uvijek pravo, ali oni koji ga vode i koji odlučuju u njegovo ime, imaju još manje. Pogledajte u kakvoj smo situaciji. Pogledajte ratove diljem svijeta i dug koji uništava sve zemlje. Upravo su nas oni stavili u ovu tešku situaciju. Stavili su nam omču oko vrata govoreći da bismo napravili gore nego oni.

Svi moramo imati povjerenja u kolektivnu inteligenciju. Sigurno nismo gluplji nego oni i vjerojatno manje korumpirani. Naša brojnost su naša snaga i naša legitimnost. Naš izbor i naše odluke moraju biti aplicirane, a ne odluke hiper bogatih pojedinaca unutar i izvan državnih granica.

Oni koji su protiv referenduma, moraju prihvatiti da su protiv demokracije kada ne ide u njihovom smjeru. Republika je s njima lažna demokracija. Takvi se boje naroda i njegovih odluka, jer su ga prepustili onima koji vladaju iza kulisa uz pomoć novca.

Zbog toga je RIC ili nacionalni referendum ultimativno oružje za popraviti stanje u bilo kojoj državi, a ne samo Francuskoj. Pošteni moraju zaboraviti sve ideološke podjele i ići prema jednom cilju, a to je kolektivno odlučivanje o svojoj sudbini.

Ovo je glavni zahtjev većine Žutih prsluka. Svi ostali zahtjevi o kojima smo čitali ili pisali su lukavo podmetnuto kukavičje jaje s ciljem razjedinjavanja Žutih prsluka koji su se okupili samo oko jednog cilja: općeg dobra na temelju reda, rada i mira svakog pojedinca.

Za kraj ostavljamo važnu poruku: “Ljevičari, znajte da bez jake države nema socijalne pravde, a vi desničari budite sigurni da bez socijalne pravde neće nikada biti jake države”.

Izvori: RIC | Étienne Chouard | Le Media pour Tous


P. J. – Logicno.com

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh