logo
bios

Oglasio se MUP ZDK o navijačkim neredima u Olovu: Učestvovalo 200 osoba

Objavljeno prije 3 mjeseca . u ned, maj 12th, 2019

Povodom nereda koji su izbili u subotu u Olovu, a u kojima su učestvovali pripadnici sarajevskih navijačkih grupa Horde Zla i Manijaci, oglasilo se i Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona sa zvaničnim izvještajem.”U 15:10 sati u ulici Sarajevska, na platou autobuske stanice i u naselju Jasen, došlo je do masovne tuče između navijača FK Željezničar i FK Sarajevo u kojoj je učestvovalo više od 200 osoba”, navodi se na početku policijskog izvještaja.

Tom prilikom od strane NN osoba je oštećeno vjetrobransko staklo na vozilu “Suzuki” u vlasništvu MUP-a ZDK.

Oštećeni su i automobili Passat, Fiat, Golf, Ford, Opel, kao i autobus marke Man u vlasništvu Centrotransa.

U policijskom zapisniku navodi se da su na benzinskoj pumpi “Inter Ina” oštećena rolo vrata na ormaru za ulje i krovni lim. 

U 16:20 sati o navedenom je upoznata dežurna tužiteljica. Uviđaj su izvršili istražitelji u vremenu od 17:00 do 19:00 sati, koji nastavljaju na rasvjetljavanju slučaja.

Po dojavi informacije da se odvijaju veliki neredi angažovane su dodatne policijske snage i to pripadnici Specijalne policije MUP-a TK i ZDK te policijski službenici PS Vareš koji su preduzeli sve zakonom predviđene mjere i radnje radi uspostavljanja javnog reda i mira.

Klix

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh