logo
bios

Oglasio se i Amar Češljar: Nisam napisao taj komentar…

Objavljeno prije 10 mjeseci . u pon, okt 15th, 2018

Nakon što su Dino Merlin i bend „Letu štuke“ otkazali saradnju bubnjaruAmaru Češljaru, zbog komentara na tekst jednog portala o protestima u Mostaru, na kojem su okupljeni poručili da su protiv izbora Željka Komšića u Predsjedništvo BiH, oglasio se i Češljar – piše Avaz.

Avaz saopćenje prenosi u cijelosti:

 

– Zbog moje porodice, prijatelja, saradnika, građana, komšija i svih ljudi koji me poznaju lično ili kroz moj dugogodišnji profesionalan rad, ovim putem se obraćam u namjeri da demantiram neistinite informacije koje su posljednjih dana uznemirile javnost. Uz veliko poštovanje prema svima, ovim se ne želim pravdati, već iznosim javnosti do sada nepoznate činjenice. Komentar koji je napisan pod mojim imenom na Facebooku portala Klix.ba, a pod postom o protestima studenata u Mostaru, nisam napisao ja. Moj mail i profil su bili hakirani. Notifikacije o promijenjenoj šifri su obrisane, što sam shvatio tek jutro poslije, kad se nisam uspio logovati ni na Facebook ni na e-mail.

 

S mog e-maila su slane poruke novinarima i portalima u Hrvatskoj, kao dupli demanti u dva različita perioda tokom te noći. Istina je da nisam napravio komentare niti sam poslao spomenute mailove novinarima. Ali, jesam obavio jedini telefonski razgovor sahrvatskim novinarom Vedranom Strukarom, u kojem sam dao izjavu i sve negirao, ali taj dio nije objavljen.

U svojoj profesionalnoj karijeri, sarađivao sam s ljudima iz cijele BiH, kao i iz svakog kraja svijeta. Moji lični stavovi i profesionalni domet ipak sežu dalje od polovičnih i pronacionalističkih, pronasilnih ili bilo kakvih sličnih komentara po društvenim mrežama. Nažalost, trenutna situacija u našoj zemlji povoljnaje za ovakva provociranja i utemeljenje “istina” bez da se kontaktiraju sudionici. Tako da, sve što je izneseno nije ni blizu istine koju ja živim. Sve je instrumentalizirano ili ispolitizirano. O mojoj privatnosti se malo zna, ali bih dodao da je jedan dio moje šire porodice hrvatske nacionalnosti i da, čak ni greškom, ne bih mogao napisati nešto slično što je navedeno. Ali, svakako se želim izviniti mojim prijateljima, kolegama, porodici i muzičarima čitavog svijeta koji su doživjeli neprijatnost pomislivši da je ovo izjava Amara Češljara kakvog godinama poznaju. Moj jedini način komuniciranja je bio i ostao univerzalan – muzika – stoji u saopćenju Amara Češljara.

 

(Avaz)

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh