logo
bios

NK Široki Brijeg: Degutantno je sve što nam se “naknadnom pameću” nastoji prišiti

Objavljeno prije 5 mjeseci . u pon, nov 5th, 2018

“Nogometni klub Široki Brijeg organizirao je prvenstvenu utakmicu 16. kola Premijer lige BiH Široki Brijeg – Mladost (1:1) po propozicijama ntakmičenja, doček i ispraćaj gostujuće ekipe bio je fer i korektan, potvrđeno je (i) u izvještajima službenih osoba, a na gostoprimstvu su nam se zahvalili i sami gosti. Međutim, nekom ‘naknadnom pameću’ iz redova Mladosti su tu zahvalnost za gostoprimstvo u Širokom Brijegu pretvorili u saopćenje za javnost u kojem, eto, ističu na Pecari iskazanu nedoživljenu i ničim zasluženu mržnju, ugroženost pa čak i pozive na ubistvo.

Dakako da NK Široki Brijeg najoštrije osuđuje sve oblike nečega što nema veze sa sportom i čemu nije mjesto na nogometnim stadionima pa i najmanji oblik verbalnih i fizičkih ispada, kakvih je bilo u završnici utakmice od isprovociranih, ali opet, uprkos tome, neodgovornih pojedinaca u vidu ubacivanja nekoliko plastičnih predmeta u teren te u jednom trenutku pogrdnih povika na nacionalnoj osnovi. Međutim, ogorčeni smo načinom do koje je mjere sve to frizirano, preuveličano i medijski plasirano u saopćenju Mladosti, a potom i u dijelu medija orkestrirano, koji su to jedva dočekali i sve prikazali kao ‘masovne pozive na ubistvo’.

Koji su to i kakvi sve bili povici mržnje iz Mladosti ne citiraju, pravdajući se time da ih, kao, zbog ‘degutantnosti po život u BiH u 21. stoljeću ne mogu ponoviti’. Navodne povike mržnje ipak su ‘nakitili’ najgorom mogućom kvalifikacijom ‘pozivanja čak i na ubijanje drugog i drukčijeg’, usput ‘perući ruke’ kako su ponosni što ni na kakav način nisu odgovorili na uvrede i psovke koje ničim nisu zaslužili’.

Prava je istina, međutim, da odavno na Pecari nije gostovala nesportskija ekipa koja se toliko izležavala po travnjaku i toliko provocirala publiku. Između ostalog, Marković se u nadoknadi nakon prekršaja bacio na travnjak kao gromom pogođen, da bi ga okrznula ga prazna plastična boca po kopački, s kojom je malo kasnije ‘zdrav i živ’ pretrčao cijeli teren i bacio pred delegata te provocirao klupu Širokog Brijega, za što je i dobio javnu opomenu. Golman Velić se hvatao za međunožje i ‘pozdravljao’ na taj način publiku na sjevernoj tribini. To su samo neki od ‘ponosnih’ činova nogometaša Mladosti, da ne govorimo o uzvraćenim psovkama s travnjaka prema tribinama i nesportskom masovnom izležavanju i previjanju kojim su ukrali barem desetak minuta.

Međutim, neki kao da žele vidjeti samo posljedice, a ne i uzroke, odnosno prave krivce. Pecara i Široki Brijeg čine im se pritom idealnim mjesto za plasiranje najprljavijih podvala za širenjem mržnje prema našem klubu i gradu, iako, ako ćemo već uspoređivati, ono što se dogodilo u nedjelju navečer na Pecari, samo je ‘mlaka kamilica’ naspram onoga što smo mi svih ovih godina doživjeli na pojedinim stadionima u BiH”, navodi se u saopćenju NK Široki Brijeg.

Klix
Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh