logo
bios

Nermin Šečo: Zlo politike – Demonstracija političke moći načelnika Općine Kiseljak

Objavljeno prije 10 mjeseci . u sub, avg 11th, 2018

Načelnik Općine Kiseljak Mladen Mišurić-Ramljak sprovodi otimačinu temeljnog kapitala ”Banja Kiseljak”.

Već 18. godina se opstruira, odugovlači i onemogućava uknjižba temeljnog kapitala, te je ovo privredno društvo najeklatantniji primjer kako se demonstrira politička moć, i kako se pokazuju ” mišići”. Uprkos činjenici da je upoznat sa slučajem i dalje nastavlja sa izuzimanjem i prodajom gradskog građevinskog zemljišta koje je u procesu privatizacije legalnim poslom kupilo privedno društvo Hotel Dalmacija-Banja Kiseljak odnosno dioničari tog društva.

Tako da,načelnik uporno i konstantno onemogućava uknjižbu, odnosno,uopšte ne priznavajući odluke OHR-a i visokog predstavnika nastavio je zakulisnim radnjama ometati privredno društvo u normalnom poslovanju i kao takvog ga stavljati u neravnopravan privredni položaj u odnosnu na konkurenciju.

Postavlja se pitanje odakle ovoliko zlo u našoj politici?Odakle potiče ovoliko naše političko zlo?Spremno na potpuno uništenje privrednog društva. Naš osnovni ekonomski, drušveni i politički problem je što ekonomsko zlo najnemoćnije individualne privatne svojine završava u još većem zlu moćne političke, partijske svojine koja prijeti našem uništenju Jer na njoj izrasta pogubni politički despotizam kojeg je veoma teško savladati.

Zatim,dr.Marko Franković-direktor doma zdravlja Kiseljak uz pomoć svoje djelatnice doma zdravlja koja je prije privatizacije bila predsjednik upravnog vijeća Banje Kiseljak-Hotel Dalmacija,gdje su ušli na prevaru u prostore Hotela te se poslije neovlašteno koristio imenom firme.Na takav način,lažno se predstavljajući,tražeći donacije u ime Hotela Dalmacija,a istovremeno formirao fiktivnu firmu Lječilište za gastroenterologiju i bolesti metabolizma,pa je samim time lažnim prikazivanjem i prikrivanjem činjenica dovodio u zabludu i održava druge u zabludi.Dom zdravlja nikada nije bio u sklopu Banje Kiseljak,a isto tako Banja Kiseljak je uvijek bio samostalni privedni subjekt,koji je poslovao na dohodovnoj osnovi,odnosno nikada nije bio na proračunu.

 

Na ovaj način se onemogućuje privrednom društvu da stvara nove vrijednosti i da zapošljava mlade ljude koji odlaze iz naše države.

Iz svega ovog,može se zaključiti da je teško biti dostojanstven.Ovo je vrijeme poltronstva koji te grle a zlo ti misle,vrijeme onih koji vole dodvoravanje iako znaju da je to sve lažno i licemjerno.Ako nisi poltron onda ti se svete jer ljudim godi ulizivanje.Danas se ne cijeni iskrenost i ona je kažnjiva pa  ako hoćeš da doživiš progres u društvu onda i ti laži i ulizuj se,to jest budi „podguzna muha“,ali ako hoćešda budeš dostojanstven neće ti biti lahko ali ti budi dostojanstven uprkos svemu!

Jedino što preostaje, je da se ovo dioničko društvo zaštiti svim mogućim pravnim sredstvima od očigledne pljačke koju sprovodi načelnik Općine Kiseljak.

 Nermin Šečo

magazinplus.eu

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh