logo
bios

Moda i hrvatski “dopičnjak”?

Objavljeno prije 6 mjeseci . u pet, nov 16th, 2018

NAKON što je nacionalni kostim u kojem nas Miss Hrvatske 2018. godine Ivana Mudnić Dujmina predstavlja na svjetskom izboru u Kini izazvao brojne kritike (Hrvati su ga nazvali dopičnjakom), svoju haljinu u kojoj će zemlju predstavljati na svjetskom izboru u Poljskoj pokazala je i Miss Supranational Hrvatske.

18-godišnja Tihana Babij Hrvatsku će u prosincu predstavljati u haljinama Mirsade Jureše. Najviše pozornosti od ukupno tri svečane haljine privukla je ona naziva Croatica, bijela haljina s motivima hrvatskog pletera i grba, piše prigorski.hr. Haljina sprijeda potpuno otkriva noge misice, točnije krojena je kao veoma kratki bodi s bijelim “plaštom” na stražnjoj strani.

Tihana će uz tu haljinu nositi krunu sa zlatnim dukatima.

Podsjećamo, drugog dana Ivaninog boravka u Kini, direkcija izbora za Miss Hrvatske objavila je fotografiju na kojoj ona u nacionalnom kostimu pozira s drugim natjecateljicama, a kreacija nije izazvala oduševljenje Hrvata jer je nacionalni kostim ove godine kratka haljinica s uzorkom kvadratića.

“Svake godine do sada Miss Hrvatske je nosila kao nacionalni kostim, narodnu nošnju svojeg kraja. Prošle godine nakon Miss Hrvatske 2017. dogovorili smo da ćemo dati priliku hrvatskim dizajnerima da naprave nacionalni kostim jer većina zemalja na Miss World prezentira svoje dizajnere kroz nacionalni kostim, a Direkcija Miss World tražila je da nacionalni kostimi budu stilizirani. Ove godine suradnja je dogovorena s hrvatskim dizajnerom Ivicom Skokom koji je odlučio simbolično napraviti kostim poznatih hrvatskih kockica, što je izazvalo veliku pažnju ostalih djevojaka na Miss World te su joj vikali ‘Oooo Luka Modrić’. Sudeći prema broju fotografija koju je stavio Miss World, ali i dijelili ostali organizatori, možemo reći da je Miss Hrvatske Ivana Mudnić ostavila veliki utisak”, odgovorili su za Index iz Direkcije Miss Hrvatske na upit kako je izabran nacionalni kostim.

 

Index.hr

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh