logo
bios

Milan Tegeltija je šef Pravosudne zločinačke organizacije u BiH i …

Objavljeno prije 9 mjeseci . u sub, okt 6th, 2018

Milan Tegeltija, predsjednik VSTS, je šef Pravosudne zločinačke organizacije u BiH i oba njena entiteta; On i Miodrag Bajić su “mozak” Klana u RS, dok u Federaciji BiH, Tegeltija sve Zlo osmišljava sa Ajanovićem, Misiračom, Jukićevom…

Pišu: Slobodan Vasković i Avdo Avdić
slobodanvaskovic.blogspot.com

Milan Tegeltija, predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta, šef je Pravosudne zločinačke organizacije u BiH i oba njena entieta.
2.
Tegeltija je ponikao iz takozvane “Srbačke grupe”, kojoj pripada i Želimir Lepir, Glavni okružni tužilac Banjaluke, kao i niz drugih nosilaca visokih pravosudnih funkcija u RS i BiH.
3.
Tegeltija je svojim nečinjenjem sam sebe svrstao u red onih koji prikrivaju Likvidaciju Davida Dragičevića: Nijednom VSTS nije reagovao javno na preočito opstruisanje istrage zločina Teškog Ubistva Davida Dragičevića, iako ima alate za to. I vrlo čvrsta zakonska uporišta.
4.
Tegeltija se krije iza forme – Kancelarija disciplinskog tužioca otvara istrage protiv Lepira i Dalibora Vreće, postupajućeg tužioca u navedenom predmetu, ali to je “luk i voda”, jer te “istrage” traju mjesecima. Na taj način se daje prilika Naručiocima Ubistva, Ubicama i Saučesnicima da sakriju tragove, unište dokaze i ne riješe Likvidaciju Davida Dragičevića.
5.
Dokaz da je to tačno je slučaj tužioca-monstruma Saše Labotića, koji je šest dana nakon pronalaska tijela davida Dragičevića (24.03.), protiv Ubijenog Mladić podigao optužnicu.
Labotić je sitni kriminalac, koji je prikrio svoju švercersku prošlost i koju sam ja raskrinkao. I šta se desilo: Otvoren je disciplinski postupak zbog šverca, a ne zbog kriminalizacije Žrtve Ubistva Davida Dragičevića, učinjene po nalogu Naručilaca Ubistva i Ubica!
Takav je Tegeltijin “ručni rad” – Zaštita svih onih koji štite Naručioce Ubistava i Ubice!
6.
Nije to Tegeltiji prvi put, ali o tome u idućim nastavcima ove teme.
7.
Sve postupke Lepira i Vreće Tegeltija koordinira sa Miodragom Bajićem, zamjenikom Republičkog javnog tužioca, koji, defakto, odlučuje o svemu u toj instituciji.
Miodrag Bajić
Njih dvojica, Tegeltija i Bajić, su mozak cijele operacije čiji je cilj da se zaštite Naručioci Ubistva i Ubice Davida Dragičevića, kao i njihovi saučesnici.
Posebno da se zaštiti Darko Ilić, direktni naredbodavac Likvidacije Davida Dragičevića, koji je lični prijatelj Bajića i Tegeltije.
8.
Mahmut Švraka, kojeg su njih dvojica postavili na tu poziciju, samo je pion koji se ne pita ništa.
9.
Sam Bajić je prikriveni nasilnik koji uživa da maltretira, muči, mobinguje… slabe, nezaštićene, posebno žene. Sličan “tip” je i Tegeltija, koji se enormno obogatio, iako prije dvadesetak godina nije imao ni za kifle.
Ali zato sada gradi kuću sa bazenom u predgrađu Banjaluke. Malo mu je nekoliko stanova koje posjeduje.
10.
Kuću gradi i Bajić, kao i Mladen Mitrović, Glavni okružni tužilac iz Prijedora, koji je sastavni dio ove zločinačke ekipe.
11.
Tegeltija i Bajić su prikrili brojna kriminalna djela, ali su prikrili i brojna ubistva – poslednje u nizu je Likvidacija Davida Dragičevića, gdje su maksimalno angažovani na opstrukciji istrage.
12.
Tegeltija je morao odmah učiniti sve da se Dalibor Vrećo suspenduje nakon što je otpočeo sa uništavanjem istrage, a posebno nakon objavljivanja dokumenata o slučaju “Naerac”, gdje je Vrećo u sudnicu doveo NN lice koje je glumilo Naerca; Narečeni je tada bio u ekstradicionom pritvoru u Versaju (Francuska), tako da nikako nije mogao biti i u sudnici u Gradišci. Ali, zahvaljujući Vreći i njegovim zaštitnicima Tegeltiji i Bajiću, bio je odjednom na dva mjesta!!!
Dalibor Vrećo “Naerac”
13.
Cijela kriminalna tužilačka i pravosudna priča završila je šestomjesečnom kaznom za lažnog Naerca iz sudnice u Gradišci, da bi pravi Naerac odmah potom bio pušten iz ekstradicionog pritvora u Versaju.
14.
U cijelom ovom kriminalnom aktu učestvovao je i Mitrović, koji je asistirao i nadgledao proces “kloniranja Naerca”, čime je, između ostalog, kasnije, zaslužio poziciju Glavnog okružnog tužioca u Prijedoru.
15.
Umjesto da Vreću suspenduje odmah nakon objavljivanja dokumenata o “slučaju Naerac”, koji drmatačino prikazuju stvarno stanje propasti u pravosuđu, Tegeltija nalaže “disciplinski postupak”, što je parodija.
Na taj način on omogućava dalje opstruisanje i uništavanje istrage zločina Teškog Ubistva Davida Dragičevića; Zajedno sa Bajićem, čija je pasija iživljavanje na nemoćnim i nezaštićenim.
16.
Njihov glavni cilj je zaštiti naredbodavca likvidacije Davida Dragičevića, odnosno Darka Ilića, načelnika Uprave za organizovani kriminal.
Darko Ilić, direktni Naredbodavac Likvidacije davida Dragičevića
17.
Tegeltija i Bajić obećali su Vreći još ranije da će postati Republički tužilac. I trebalo je da postane, ali im je Ubistvo Davida Dragičevića i Vrećino otvoreno zločinačko pomaganje Naručiocima Ubistva, Ubicama i Saučesnicima, pokvarilo “tajmnig” imenovanja.
18.
Upravo zbog Vreće, Tegeltija poništva konkurs za imevanje republičkog javnog tužioca, koji je bio otvoren deset mjeseci; Međutim, mjesecima nisu obavljeni intervjui sa kandidatima.
Kada je već postalo preočito da je sve “utegnuto” kako bi tu poziciju dobio Vrećo, nedavno su “brže bolje” intervjuisani prijavljeni kandidati, ali nijedan, očekivano, nije prošao.
19.
Čeka se da Vrećo uništi predmet zločina Teškog Ubistva Davida Dragičevića; Zato niko na prošlom konkursu nije prošao, iako se prijavilo petnaestak pravosudnih djelatnika, među kojima su i jedan zamjenik Okružnog tužioca, sudija -predsjednik krivičnog odjeljenja okružnog suda, dva doktora nauka…
Niko od njih nije zadovoljio, jer nisu dio Zločinačke Pravosudne Organizacije.
20.
VSTS je zasjedao 27. i 28.09. ove godine, kada je izvšio nekoliko imenovanja nosilaca pravosudnih funkcija, ali je konkurs za republičkog javnog tužioca RS poništen i donesena odluka da se raspiše novi.
Tako su odlučili Tegeltija i pervertit Bajić i to mjesto je nagrada za Vreću kada potpuno uništi predmet zločina Teškog ubistva Davida Dragičevića!
Vrećo će biti nagrašen, iako bi već trebalo da je u zatvoru, a nikako na poziciji Tužioca.
21.
Isti slučaj je i sa Želimirom Lepirom, za kojeg postoje čvrsti dokazi da je prikrivao ubistva u saobraćajnim nesrećama, okrivljujući pregažene i oslobađajući pijane nasilne bahate vozače, pripadnike Režima, kao što je Srđan Kosovac, zet Neđe Ilića, nekadašnjeg direktora JP “Šume”.
Želimir Lepir
Kosovac je pijan pregazio Momčila Milutinovića, 30.12.2014. godine u mjestu Povelič kod Srpca. Platili su Lepiru i Kosovac je oslobođen; Dva dana nakon što je džipom ubio čovjeka, kupio je novo vozilo i nastavio sa bahaćenjem.
Da li je za to znao Tegeltija? Naravno da je znao! Zna i sada, ali ništa nije preduzeo protiv Lepira. Jer je Lepir, ucijenjen sopstvenim nedjelima, altaka Tegeltije i pervertita Bajića.
22.
Tegeltija, izvjesno zna, da je Lepir na isti način prikrio još nekoliko ubistava automobilom (jedno od njih se desilo pred patrolom saobraćajne policije), ali je opet sve sređeno, iako je izgubljen jedan mladi život.
Vozač je bio policajac iz Srpca, zgazio je djevojku pred saobraćajnom policijskom patrolom iz Sepca. Prebačen je u Banjaluku “po kazni”. Ime mu je Mišo Vukobrat!
23.
Tegeltija, osim aktivnog učešća u opstruisanju istrage o zločinu Teškog Ubistva Davida Dragičevića, zajedno sa Bajićem osmišljava i napade na grupu “Pravda za Davida” i Davora Dragičevića, kao i one koji ih podržavaju.
24.
Sastanci o tim potezima između Tegeltije, Bajića i pripadnika Režima, od kojih su neki višestruke Ubice, su česti, a dogovori su teška zloupotreba pravosudnih institucija i napad njima, kao najrazornijim oruđem, na sve one koji podržavaju Davora Dragičevića. I ne samo na njih: Tegeltija i Bajić, veoma često/prećesto, svjesno, maliciozno i brutalno, napadaju i članove njihovih porodica, na način da ih neprestano maltretiraju “pravosudnim mobingom”.
25.
Ide se toliko daleko da se Metama uopšte ne dostavljaju pozivi, već se falsifikuje da su dostavljeni. Nakon toga slijedi udar. Na taj nivo je spalo takozvano pravosuđe BiH i oba njena entiteta.
26.
Tegeltija hara i pravosuđem Federacije BiH, kao i pravosudim institucijama BiH. O tome detaljno piše, u nastavku teksta, moj kolega Avdo Avdić!
VISOKO STOMATOLOŠKO I TUŽILAČKO VIJEĆE
Iako nije u pravosuđu, glavnu riječ u Federaciji BiH, prilikom imenovanja nosilaca pravosudnih funkcija vodi – Muhamed Ajanović, dekan Stomatološkog fakulteta u Sarajevu.
Muhamed Ajanović
U pitanju je dugogodišnji prijatelj predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije, koji je čest gost zabava u organizaciji pravosudnih radnika.
Ajanović trenutno lobira da glavna kantonalna tužiteljica Dalida Burzić bude imenovana za sudiju Suda BiH.
Dalida Burzić
Burzićeva je počinila brojne propuste i zloupotrebe u slučaju Ubistva Dženana Memića.
Na tim druženjima dogovoreno je i obustavljanje istrage protiv Muhameda Ajanovića u vezi sa građevinskim radovima na zgradi Fakulteta.
Pored Ajanovića, veliki uticaj prilikom svih imenovanja u Federaciji ima članica VSTV-a Jadranka Lokmić-Misirača. U pitanju je bivša glavna tužiteljica Tužilaštva BiH za vrijeme čijeg mandata su nezakonito prisluškivani nepodobni tužitelji, a propale su i brojne istrage u vezi sa organiziranim kriminalom, među kojima i one protiv Zlatka Lagumdžije.
Jadranka Lokmić Misirača
Zahvaljujući angažmanu Jadranke Lokmić Misirača, iz Kantonalnog tužilaštva Sarajevo za članicu VSTV-a BiH je imenovana njena dugogodišnja prijateljica Berina Alihodžić.
Lokmić-Misirača je poznata i po tome što prilikom donošenja bitnih odluka u VSTV nikad nije prisutna na sjednici. Tako je bilo prilikom imenovanja predsjednika Suda BiH, ali i prilikom usvajanja spornih zaključaka u vezi sa istraživanjem ratne prošlosti pravosudnih radnika.
Drugu grupaciju u FBiH  kontroliše potpredsjednica VSTV-a Ružica Jukić. Sa protivničkim taborom u VSTV-u i pravosuđu ona se obračunava preko tekstova Josipa Šimića kojem se sudi zbog krivotvorenja dokumentacije.
Ružica Jukić
Milan Tegeltija preko Ružice Jukić ima direktnu kontrolu nad v.d. glavne državne tužiteljice Gordane Tadić. Upravo su u koordinaciji njih troje propale brojne istrage u predmetima protiv čelnih ljudi entiteta i njima bliskih osoba.
Bez obzira na katastrofalne rezultate, VSTV je Gordani Tadić dao ocjenu “naročito se ističe”, što joj otvara vrata za imenovanje na funkciju glavne državne tužiteljice.
Gordana Tadić
Tadićeva zloupotrebljava predmet Ubistva Dženana Memića da bi se obračunala sa neistomišljenicima u pravosudnoj zajednici, a istovremeno potpuno ignoriše krivičnu prijavu protiv osoba koje su označene kao saučesnici u prikrivanju Teškog Ubistva Davida Dragičevića.
U Tužilaštvu BiH, nakon dolaska Gordane Tadić, ponovo su “oživjeli” Oleg Čavka i Dijana Kajmaković, inače poznate “ličnosti godine Dnevnog avaza”.
Iako protiv Čavke postoje dvije formalno otvorene istrage, VSTV ga nije suspendovao.
Oleg Čavka
On je zadužen svim predmetima gdje se kao glavnoosumnjičeni pominju visoki politički zvaničnici u BiH.
Istovremeno, Ružica Jukić kontroliše sve niže sudove u FBiH, jer su je oni podržali prilikom izbora za članicu VSTV-a. (nastaviće se)
Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh