logo
bios

Midhat ef. Čakalović novi glavni imam Medžlisa Visoko

Objavljeno prije 10 mjeseci . u čet, jan 31st, 2019

Midhat ef. Čakalović novi glavni imam Medžlisa Visoko

U četvrtak 31. januara 2019. godine, muftija sarajevski prof. dr. Enes ef. Ljevaković u prostorijama Anexa Bijele džamije, Medžlis Islamske zajednice Visoko, u prisustvu imama i članova Izvršnog odbora Medžlisa, uručio je dekret novom glavnom imamu prof. Midhat ef. Čakaloviću.

Ovom prilikom muftija sarajevski se zahvalio dosadašnjem glavnom imamu prof. Ibrahim ef. Hadžiću na uspješnom radu i brojnim implementiranim projektima i aktivnostima na području ovog Medžlisa.Ibrahim ef.je obavljao je dužnost imama, glavnog imama Medžlisa IZ Kakanj, a od 2000. godine glavnog imama Medžlisa IZ Visoko.Zajedno sa imamima, članovima Izvršnog odbora, te ostalim saradnicima u jednom veoma zahtjevnom i teškom ratnom i poslijeratnom periodu, podizaoje džemate, gradili su zajedno džamije, vraćali vakufsku imovinu, čuvali sve naše džemate, našu Zajednicu i svakako naš narod. Ibrahim ef je početkom ove godine otišao u zasluženu penziju.

Muftija sarajevski je novom glavnom imamu Midhat ef., uz čestitke za postavljenje, zaželio uspjeh u obavljanju novih poslova. 

Prof.  Midhat ef. Čakalović je rođen 13.01.1961. godine u mjestu Kute, općina Kupres od oca Muzafer ef. i majke Nadžije. Završio Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu 1981. godine. Diplomirao je na Fakultetu Islamskih nauka u Sarajevu 1987. godine. Radio kao imam u džematu Orašac, odakle 1990. godine odlazi na dužnost glavnog imama Medžlisa IZ Bugojno. Bio je član Patriotske lige i aktivan učesnik odbrane BiH.Od 1994. godine dolazi na mjesto imama u naselju Luke-Visoko, a povremeno je angažovan kao profesor u Medresi „Osman ef. Redžović“ Gračanica. Obavljao je dužnost glavnog imama Medžlisa IZ Gračanica k/ Visokog. Od 1997. godine do danas  je profesor Islamske vjeronauke u „Gimnaziji Visoko“.

PRESS MIZ VISOKO

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh