logo
bios

Mehmed Bradarić kandidat SDP-a za premijera ZDK

Objavljeno prije 5 mjeseci . u pet, jan 11th, 2019

U Zenici je završena sjednica Predsjedništva Socijaldemokratske partije (SDP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), na kojoj je odlučeno da se za mandatara Vlade ZDK predloži Mehmed Bradarić iz Maglaja, saznaje Avaz.ba. 

Ovu informaciju potvrdio nam je Senaid Begić, predsjednik Kantonalnog odbora (KO) SDP-a ZDK.

Mehmed Bradarić rođen je 1958. godine, završio je Mašinski fakultet. Osim profesorskog poziva, obavljao je niz funkcija u SDP-u. 

Obnašao je dužnost načelnika Maglaja od 2000. do 2003. godine, bio je delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH te direktor Komunalnog javnog društva Maglaj.

– Drago mi je da je od 19 članova Predsjedništva 17 glasalo za. Osim toga smo dogovorili da općinske organizacije Tešanj, Zavidovići i Zenica ponude tri ministra za resorna ministarstva koja očekuje SDP u raspodjeli resora osim mjesta premijera. Kandidat Bradarić nije samo kandidat SDP-a nego Građanskog bloka – kaže Begić.

Ističe da će u ponedjeljak zvanično podnijeti 21 potpis na protokol Skupštine ZDK, na ruke predsjedavajućeg Ismeta Sarajlića (SBB).

– Očekujemo da će budući mandatar do kraja mjeseca ponuditi i sastav Vlade ZDK – zaključio je Begić, ističući da je zadovoljan obavljenim poslom.

avaz

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh