logo
bios

Luka Modrić je seks-simbol u Japanu, damama je zgodniji i ljepši od Ronalda

Objavljeno prije 7 mjeseci . u pon, jan 7th, 2019

Knjiga o životnom putu Luke Modrića “Sin rata” (“El hijo de la guerra”) izdata je 2016. godine, a uskoro će biti prevedena i na japanski jezik.No, ono što je španskim medijima otkrio koautor knjige Vicente Azpitarte Perez zaista je iznenadilo mnoge.

Naime, kada je otišao u Japan kako bi finalizirao izdavanje knjige, na naslovnici je ugledao fotografiju Modrića kako miče kosu s lica.

Na pitanje zašto su izabrali krupni kadar umjesto neke od situacija sa loptom dobio je neočekivan odgovor.

“Modrića u Japanu smatraju jednim od najprivlačnijih nogometaša na svijetu. On je seks-simbol, naše žene ga smatraju zgodnijim i ljepšim od Cristiana Ronalda”, rekli su mu Japanci.

Naslovna strana knjige

Naslovna strana knjige “Sin rata” na japanskom jeziku

Iako se na prvu ovo čini zaista nestvarnim, za one koji se bolje razumiju u istočnjačku kulturu ovo nije nikakvo iznenađenje.

U Japanu se klasičan evropski izgled ne smatra lijepim, dok je Lukina fizionomiju lica, duga kosa i šiljast nos izuzetno privlačan pripadnicama ljepšeg spola u Zemlji izlazećeg sunca.

Osim toga, on je zbog svoje životne priče, odrastanja u ratu u neimaštini, te onog svega što je postigao u živpotu, još popularniji i privlačniji damama u Japanu.

Klix

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh