logo
SDA
SDA

„Koristimo dostupne mehanizme kako bismo se zaštitili od nasilja i diskriminacije“

Objavljeno prije 1 mjesec . u uto, avg 14th, 2018

PROJEKT: „Koristimo dostupne mehanizme kako bismo se zaštitili od nasilja i diskriminacije“

U okviru regionalnog programa “Provođenje normi, mjenjanje stavova”, koji finansira Evropska unija, a provodi UN Women, Udruženje žena Romkinja „Bolja budućnost“ grada Tuzla kao implementacijski partner u periodu od 01. juna 2018. do 30. septembra 2019.godine provodi projekat „Koristimo dostupne mehanizme kako bismo se zaštitili od nasilja i diskriminacije“.   Sveukupni cilj projekta je „Bolji pristup i poboljšanje pružanja usluga za žene iz manjinskih i ugroženih skupina“.

Aktivnosti projekta se provode u partnerstvu između vodećeg udruženja “Bolja budućnost” Tuzla,  Udruženja “Romska djevojka-Romani ćej” iz Prnjavora  i Omladinska romska inicijativa „Budi mi prijatelj“ iz Visokog. Projekat na lokacijama Tuzle, Prnjavora i Visokog teži odgovoriti potrebama žena koje dolaze iz skupina u nepovoljnom položaju, muškarce i mladiće te   institucije vlasti na lokalnom nivou.

Danas su tim povodom uprilićene press konferencije u svim gradovima u kojima se realizira projekt, a mi smo zabilježili istu u Visokom.

Novinarima/kama su se obratili:

– Murisa Halilović, predsjednica UGORIV„Budi mi prijatelj“

– Melina Pirija, Fascilitatorka

– Elvedin Fišek, Komandir PU Visoko

Foto galerija na društvenoj mreži FB: Press UGORIV„Budi mi prijatelj“ o novom projektu

 

visoko.ba

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh