logo
bios

JOB ”Unije veterana”: Reevidencija članstva

Objavljeno prije 11 mjeseci . u pon, nov 13th, 2017

OBAVJEŠTENJE

Na osnovu naloga kantonalne direkcije, a u sklopu sa dogovorom između JOB ”Unije veterana” Federacije BiH  i Ministarstva za boračka pitanja po članu 40. Statuta jedinstvene organizacije boraca BiH JOB ”Unija veterana” Visoko članovima kao i svim pripadnicima Oružanih snaga RBiH 1992-1995 godine i članovima njhovih porodica upućuje javni poziv za reevidenciju članstva.

 

Pozivamo naše članstvo da se u narednom period od 13.11.2017. godine,ponedjeljak,   odazovu u prostorije općinske organizacije JOB”Unije veterana” Visoko ul. Branilaca 26,Vatrogasni dom u period od 09:30 do 12:00h radi evidentiranja i ažuriranja postojeće baze podataka I utvrđivanja socijalnog statusa boračke populacije i članova njihovih porodica. Evidencija služi u svrhu rješavanja statusnih pitanja demobilisanih boraca u skladu sa važećim zakonima iz oblasti boračko-invalidske zaštite.Sa sobom je potrebno ponijeti člansku karticu i ličnu kartu.

 

JOB “Unija veterana” Visoko je osnovana i upisana u sudski registar Ministarstva pravosuđa kao udruženje za ostvarivanje prava boračke populacije,članica je JOB”Unije veteran”FBiH i članica svjetske federacije veterana,  te sa krovnim udruženjima Zlatni  ljiljani, Porodice šehida I RVI  čini Koordinacioni odbor boračkih udruženja općine Visoko.Obzirom da se naše članstvo susreće sa raznim manipulacijama i obećanjima sa terena   želimo napomenuti da se ograđujemo od tih priča i istupa,  te želimo napomenuti da su prava demobilisanih boraca zakonom definisana.

 

JOB”Unija veterana” na nivou FBiH broji 75000 članova, temeljna smo organizacija za boračka pitanja i od posebnog značaja za interes države, predlagači smo zakona za boračku populaciju,nosioci izgradnje spomen obilježja,konstantno radimo na poboljšanju statusa  I uslova života boračke populacije te u narednom period temeljna smo organizacija za rješavanja pitanja boračke populacije prvenstveno demobilisanih boraca.

 

Mi postojimo da se ne zaboravi.

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh