logo
bios

Izviđač ostao bez učešća u SEHA ligi

Objavljeno prije 1 godina . u čet, jun 7th, 2018

Ne zadovoljavaju uslove

Do prije nekoliko godina Liga evropskih prvaka bila je nezamisliva bez klub(ov)a iz BiH. Prvo je među elitom bio Izviđač, a onda je dugog godina BiH tamo predstavljala sarajevska Bosna.

Takvo je međutim vrijeme došlo, da naši klubovi više nisu u stanju igrati SEHA ligu, a kamoli biti redovni učesnici Lige prvaka. To je valjda ta tendencija ka napretku koju naši klubovi, Savez i rukomet u cjelini ispoljavaju zadnjih šest-sedam godina…

RK Izviđač iz Ljubuškog, kao ovogodišnji rukometni prvak Bosne i Herecegovine nema kvaliteta za SEHA ligu, a ni ostale infrastrukturne uslove. A uslovi generalnog sponzora SEHA lige – ruskog GASPROMA, u tom pogledu su veoma strogi i o tome nema pogadjanja – istakao je Mihajlo Mihajlovski makedonski vječni rukometni funkcioner i predsjednik SEHA lige.

Ranije je Mihajlovski najavio da bi moglo doći do proširenja lige, ali ne nauštrb kvaliteta, budući da je SEHA liga treća po jačini liga u Evropi. Također, ekipe će odigrati manje utakmica u narednoj sezoni nego što je do sada bio slučaj.

“Timovi bi trebali imati 14 umjesto 20 utakmica po sezoni, što će im pomoći u izbjegavanju umora u ključnom dijelu sezone, ali i privući neke nove TOP timove iz regije. Sada izgleda razumljivo da imamo dvije grupe sa šest momčadi. Teško je naći timove u ovoj regiji na razini Meshkov Bresta, PPD Zagreba ili Vardara, ali ćemo dati sve od sebe da pojačamo ligu.

Već smo razgovarali s Veszpremom i Szegedom, također postoji interes za dogovor s Kielcom i Wisla Plockom. Imamo timove iz Izraela, Rumunije i Austrije, ali u ovom trenutku to ne donosi kvalitetu – rekao je ranije Mihajlovski.

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh