logo
bios

In Memoriam: Bogomir Meić – Predsjednik Skupštine opštine Visoko

Objavljeno prije 7 mjeseci . u uto, jan 1st, 2019

Bogomir Meić, sin Petra i Marije, rođen je 01.01.1935. godine u Orlanima na Kosovu kao treće od sedmero djece. Osnovnu i srednju školu završio je u Visokom.

Funkciju predsjednika Skupštine opštine Visoko obavljao je od aprila 1983. godine do aprila 1985. godine. Tokom mandata ostvario je značajne rezultate nastavljajući realizaciju Srednjoročnog razvojnog plana općine za period 1981-1985. godine. Uprkos poteškoćama  privreda je poslovala veoma uspješno. Zabilježen je rast izvoza visočkih privrednih giganata “Viteksa” i “KTK” Visoko. U RO “Zvijezda” završen je novi pogon Fabrike građevinskog materijala. Otvoren je novoizgrađeni objekat Autobuske stanice “Centrotransa”,kao i svečano predat na upotrebu Zanatski centar “Sebilj” i Dom zanatlija. Iste godine asfaltiran je put u Vratnici, a u Donjem Moštru izgrađena i započela sa radom  IGM-ova Fabrika ciglarskih proizvoda. Iste godine započela je izgradnja sportske dvorane u Visokom.

Nakon završenog mandata preuzima funkciju predsjednika   MOK-a  SK Visoko. Nakon ove dužnosti vraća se u Tekstilnu industriju “Viteks” Visoko gdje radi do penzije početkom 1992. godine.

Dobitnik je Ordena rada sa zlatnim vijencem.

Poginuo je od eksplozije granate 29.08.1992. godine.

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh