logo
bios

Gusti snijeg od jutra pada u Krajini, saobraćaj usporen

Objavljeno prije 11 mjeseci . u pon, nov 13th, 2017

U Bosanskoj krajini od ranih jutarnjih sati, prvi put ove godine, pada gusti snijeg, a bijeli pokrivač već je formiran na livadama, krovovima kuća, ali i saobraćajnicama.

Vozila se kreću nešto sporije, a saobraćaj je umjereno otežan na pojedinim dionicama zbog smanjene vidljivosti.

Iz BIHAMK-a su istakli da se snijeg zadržava na cestama na putnim pravcima Ripač-Vrtoče-Bosanski Petrovac i Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, zbog čega apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i vožnju prilagode uvjetima na putu.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda za danas su najavili oblačno vrijeme s padavinama u cijeloj zemlji. Najjače padavine se prognoziraju od poslijepodnevnih sati do jutarnjih sati u utorak. Temperatura zraka će postepeno opadati od Krajine prema istoku zemlje i kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg.

Od večernjih sati i tokom noći na utorak, snijeg ili susnježica se očekuju u nizinama u većem dijelu Bosne. Snijeg ne prognoziraju na krajnjim sjevernim područjima zemlje i većinom u Hercegovini, gdje se od večernjih sati snijeg očekuje samo na planinama.

Prognozirana je i visina sniježnog pokrivača od 5 do 15 centimetara. Od dijela centralne Bosne prema zapadu i Krajini sniježni pokrivač može biti i viši.

Klix
Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh