logo
bios

Gredić i Kaljanac na taekwondo kvalifikacijama za Rio 2016.

Objavljeno prije 4 godine . u sri, jan 13th, 2016

Ovog vikenda predstavnici Bosne i Hercegovine učestvuju na taekwondo kvalifikacijama za Olimpijske Igre, Rio 2016.

Takmičari Armin Gredić i Emir Kaljanac, oba članovi sarajevskog Novog Grada, u Istanbulu 16. i 17. januara imaju najvažniji nastup u svojoj karijeri, čiji će ishod pokazati da li su dostojni odlaska na Olimpijadu ili ne.

Inače, četiri takmičara iz svake države, dva muška i dva ženska predstavnika, mogu nastupiti na kontinentalnim kvalifikacijama.

Naše predstavnike, Gredića, u teškoj kategoriji i Kaljanca, u kategoriji do 68 kg, vodi trener Belmir Berberović.

Prvog dana takmičenja, na programu je nastup u kategoriji do 68 kg, a tek drugog dana takmičenja planiran je nastup u teškoj kategoriji.

“Armin Gredić, najuspješniji bh. takmičar, nakon nedavno osvojene zlatne medalje na Evropskom prvenstvu za studente, u životnoj je formi, a isčekivanja i pritisak su veliki. Emir Kaljanac, takmičar do 68 kg, nakon nedavnog uspjeha na Balkanskom prvenstvu također je dobro raspoložen i izuzetno pripremljen. U teškoj kategoriji ima ukupno 13 predstavnika, a samo prva tri idu na OI. Kategorija do 68 kg ima nešto više predstavnika, čak 25, a samo prva dva idu dalje. Imamo šansu, nadamo se da ćemo je i iskoristiti. U pripreme naših takmičara uloženo je dosta truda i novca i iskreno zaslužili smo i nastup na OI. Predstavnici institucija sa kantonalnog i federalnog nivoa su za odlazak na ovaj nastup obećali i finansijsku podršku, pa se nadamo da neće izostati, a našim dobročiniteljima, taekwondo klubu Novi Grad Sarajevo, Elit Nutrition, Entea i BHTelecom veliko hvala na podršci”,  izjavio je trener Berberović.

Oslobođenje

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh