logo
bios

Gačića traži 1.200 policajaca, uključeni i psi tragači

Objavljeno prije 6 mjeseci . u uto, feb 12th, 2019

U potragu za odbjeglim Edinom Gačićem, osumnjičenim za ubojstvo dviju osoba, uključena je i policija u Srednjobosanskoj županiji (SBŽ), a aktivnosti se provode u koordinaciji s Federalnom upravom policije (FUP) i drugim policijskim agencijama, potvrdio je Feni glasnogovornik MUP-a SBŽ-a Hasan Hodžić.

– MUP SBŽ-a je od samog početka uključen u aktivnosti potrage. Pojačane su mjere sigurnosti na području cijele županije, a osobito kada je riječ o pograničnim područjima sa Sarajevskim kantonom – kazao je Hodžić.

Hodžić je uputio apel građanima da informacije koje mogu pomoći u pronalasku odbjeglog dojave policiji.

Ministar unutarnjih poslova Kantona Sarajevo (KS) Admir Katica izjavio je danas kako se opsežna potraga za Edinom Gačićem, višestrukim ubicom koji je u bjekstvu, nastavlja nesmanjenim intenzitetom, te da su u sklopu te operacije angažirane sve policijske agencije uz učešće velikog broja policijskih službenika.

Katica je novinarima kazao da se svaka informacija dobivena od građana ili iz drugih izvora provjerava na terenu, te da se sve čini kako bi vinovnik brutalnih ubistava bio priveden pravdi.

– Vlada KS i MUP KS preduzeli su određene aktivnosti kako bismo imali što veći broj policijskih službenika na terenu. Između ostalog, zadužili smo policijskog komesara da od drugih kantonalnih MUP-ova traži određeni broj policijskih službenika, te je njih oko 130 stiglo na područje KS, a više od 1.200 službenika je na terenu – precizirao je.

Po njegovim riječima, u toku su i aktivnosti koje bi trebale rezultirati angažovanjem posebnih/specijaliziranih pasa – tragača.

Podsjećamo, Edin Gačić osumnjičen je za ubistvo pripadnika FUP-a na području Suhodola kod Tarčina u večernjim satima 9. februara, a policija za njim traga od prošlog ponedjeljka zbog ubistva Sauda Sultanića u Podorašcu kod Konjica.

Gačić je prije ovih za koje se sumnjiči počinio još dva ubistva. On je 1998. godine ubio Ismeta Gunića, a 2002. i svoju majku.

(FENA)

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh