logo
bios

Dr. Nenad Horvat: Džaba vam srebrna medalja kad ste govna, smeće i smradovi

Objavljeno prije 3 mjeseca . u pet, jul 20th, 2018

Svoje dojmove na društvenim mrežama podijelio je dr. Nenad Horvat, psihijatar iz Varaždina otprije poznat po vrijeđanju hrvatskih branitelja, koji je objavio i niz statusa na društvenim mrežama u kojima s prezirom i mržnjom napada hrvatsku nogometnu reprezentaciju i podcjenjuje njezin uspjeh na Svjetskom prvenstvu.

Prenosimo nekoliko posljednjih objava:
”Džaba vam drugo mjesto i srebrna medalja kad ste govna, smeće i smradovi…”
”Nakon Bleiburga dobili smo i Moskvu – novo kultno mjesto ‘kolektivne memorije hrvatskog naroda’.”

”Nije srebro sve što sja.”

Inače Horvat je 2014. godine nakon prosvjeda ‘Jedan Križ za jedan Život’ kojim su branitelji upozoravali na prevelik broj suicida među braniteljskom populacijom, objavio slike invalida u kolicima te napisao: ‘Domoljublje na četiri kotača… s pogonom na klerofašizam!’, a uz milenijsku fotografiju branitelja pred katedralom dr. Horvat je dodao: “Neka nama naše sramote…  neka!. A najdraže mi je kad se sramota skupi pred katedralom pa napravi veeeeliki crni križ!’

Ravnatelj Opće bolnice Varaždin Mladen Smoljanec smijenio ga je s dužnosti voditelja odjela za psihijatriju Opće bolnice Varaždin, a zbog tih statusa na društvenim mrežama Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo protiv Horvata optužni prijedlog, navodeći da je bio svjestan da se time izruguje invalidima i ponižava ih, odnosno da je s ciljem stvaranja ponižavajućeg ili uvredljivog okruženja na temelju invaliditeta povrijedio dostojanstvo drugih osoba no Prekršajni sud u Varaždinu oslobodio ga je optužbe.

Horvat je inače aktivist Glasa razuma – pokreta za sekularnu Hrvatsku, a njegova supruga je ugledna članica i aktivistica Foruma žena SDP-a, a u vrijeme predsjedničkih izbora 2014. godine bila je aktivna u kampanji Ive Josipovića.

Direktno.hr

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh