logo
bios

Dan općine Ilijaš

Objavljeno prije 9 mjeseci . u pet, mar 1st, 2019

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježena 23. godišnjica reintegracije i Dan nezavisnosti BiH

Povodom Dana Općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH u kino sali KSC-a održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Ilijaš. Sjednica je počela intoniranjem državne himne, četitikom povodom praznika i pozdravnim riječima predsjedavjauće Općinskog vijeća Alme Omerović. 

“Naša loklana zajednica s ponosm slavi godišnjicu reintegracije općine Ilijaš jer su iza nas veliki rezultati. Ilijaš u poslijeratnom periodu predstavlja simbol uspješne obnove i izgradnje. Danas, kada obilježavamo Dan reintegracije općine Ilijaš i Dan nezavisnosti s ponosm ističem ulogu Općinskog vijeća Ilijaš koje je dalo značajan doprinos razvoju naše općine. Svi zajedno možemo doprinijeti svojim 

svecana sjednica 2

primjerom, gradeći dobre odnose između drugih i drugačijih, uvažavajući historijske činjenice, tradiciju, vjeru i običaje da nam različitost bude bogatstvo, a pojedinačni uspjeh ponos”, kazala je, između ostalog, Omerović.

Općinski načelnik Akif Fazlić je u obraćanju detaljno rezimirao projekte iz prethodne godine i najavio planove za ovu godinu kao što su izgradnja gradskog stadiona, nova asfaltiranja, izgradna fiskulturne sale u SŠC “Nedžad Ibrišimović” završetak prve faze izgradnje vodoopskrbnog sistema Vrutak, rekonstrukcija društvenog doma u Podlugovima, završetak rekonstrukcije taložnika na filter postrojenju Karašnica i brojne druge vrijedne investicije. Kazao je da su prošle 23 godine od reintegracije općine Ilijaš i kraja opsade glavnog grada naše zemlje, a danas još vijek nosimo rane jer se 47 stanovnika vode kao nestali, a niko nije odgovarao za zločine počinjene u Bioči, Kadarićima, Lješevu i Luci, dok se paralelno vode politički motivirani sudski procesi protiv časnih boraca.

svecana sjednica 3

“Ovaj dan, 29. februar značio je povratak i početak obnove, što je trajalo jako dugo i bilo je teško, ali smo uz pomoć građana i organizacija uspjeli obnoviti Ilijaš. Danas se moramo sjetiti i iskazati zahvalnost za naša šehida i poginula borca na časnoj i hrabroj borbi za nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, stoga s punim dostojanstvom danas obilježavamo ovaj dan”, rekao je načelnik Fazlić.

Načelnik i predsjedavajuća OV dodijelili su priznanja i plakete za izuzetan doprinos i rad pojedincima i kolektivima.

Dobitnici ovogodišnjeg priznanja pojedinačne plakete su Meliha Mešetović, predsjednica Udruženja “Budi mi drug” i Fermiz Smajlović, vlasnik firme Sarfa. Nagradu za kolektivno priznanje preuzeo je Amar Dovadžija, predsjednik NK “Ilijaš”.

ilijas.ba

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh