logo
bios

BiH protiv Australije u kvalifikacijama Davis Cupa

Objavljeno prije 9 mjeseci . u sri, sep 26th, 2018

Bosanskohercegovački teniseri za protivnika su dobili selekciju Australije kojoj je žrijebom pripalo i domaćinstvo.

„Mi smo zaista zatečeni ishodom žrijeba koji nas, evo po drugi put zaredom, šalje na drugi kraj svijeta“, kaže Senad Hadžimešić, direktor Teniskog saveza BiH.

“Priželjkivali smo neku evropsku reprezentaciju i zbog igre i zbog logistike, ali zapala nas je nezgodna i daleka Australija koja je svake godine jedan od favorita za osvajanje Davis Cup-a. Naš tim će, kao i uvijek, dati sve od sebe kako bismo izborili prolaz u narednu fazu takmičenja, a nadamo se podršci navijača, sponzora i relevantnih institucija“, kaže Hadžimešić.

Ukupno 24 ekipe, od čega 12 nosilaca, igrat će međusobno mečeve kvalifikacija 1. i 2.februara 2019.godine, a pobjednici idu u finale Svjetske grupe Davis Cup-a.

Nosioci u kvalifikacijama su timovi Belgije,Srbije, Australije, Italije, Njemačke, Švicarske, Kazahstana, Češke, Švedske, Austrije, Kanade i Japana, a preostalih 12 timova su Mađarska, Holandija, Rusija, BiH, Indija, Uzbekistan, Kina, Kolumbija, Čile, Brazil, te još dvije selekcije iz Euro-Afričke zone koje će naknadno biti određene.

Iako će se susreti igrati po dvodnevnom, umjesto dosadašnjeg trodnevnog modela, i po novim pravilima su u najvišem rangu Davis Cup-a predviđena po četiri singl meča i jedan dubl.

Ovogodišnji polufinalisti Svjetske grupe Davis Cup-a Hrvatska, SAD, Francuska i Španija, direktni su učesnici završnog turnira, dok su Velika Britanija i Argentina danas dobile „wild card“ za što je uslov bio ekipni ranking u Top 50, te bar jedan igrač u ATP Top 10.

Klix
Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh