logo
bios

Bez ičijeg znanja – Azil za pse lutalice na granici Liješeve i Radovlja

Objavljeno prije 1 godina . u uto, avg 29th, 2017

U sjeni svakojakih dešavanja kojim se zabavlja visočka javnost iz budžeta plaćanim pozitivnim PR-om na lokaciji nekadašnjeg “Aerodroma Visoko”, preciznije na kraju njegove “piste” na granici Radovlja i Liješeve daleko od očiju javnosti skoro je izgrađen azil za pse lutalice.

Mještani MZ Liješeva oštro se protive ovakvoj odluci izvršne vlasti da se baš na području njihove mjesne zajednice gradi ovakav objekat i tim povodom organizuju zbor mještana 30.08.2017.godine sa početkom u 18.00 sati sa jedinom tačkom dnevnog reda: Azil za psi lutalice.

Kako tvrde mještani oni nisu obavješteni o ovim radovima a za koje smatraju da će ugroziti lokalni vodovod i bunare koji mještani koriste za vodosnabdijevanje. Tokom jučerašnjeg dana oni su već poslali dopise Kantonalnoj i Federalnoj inspekciji tražeći na taj svoja prava. Mještani kažu da je azil napravljen bez njihove saglasnosti i da je sve izgrađeno u rekordnom roku od četiri dana bez bilo kakve javne rasprave tako da nema nikakve zakonske osnove za izgradnju ovog azila.

Predstavnici Savjeta mjesne zajednice su izlazili i na lice mjesta i u razgovoru sa izvođačem radova pokušali da obustave radove na što su dobili odgovor da je to općinska zemlja i da oni nemaju potrebe da razgovaraju s njima i traže bilo kakve dozvole.

visoko.co.ba

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh