logo
bios

Bakire ne seri, matereti!

Objavljeno prije 5 mjeseci . u ned, maj 13th, 2018

Bakir Izetbegović, predsjedavajući predsjedništva države Bosne i Hercegovine, predsjednik SDA BiH ima naviku “moralisati” u nevakat i dijeliti lekcije građanima BiH, kada niko to od njega niti traži, a još manje očekuje.

Prije neki dan, Bakir Izetbegović, kao predsjednik SDA govorio je na tribini Asocijacije mladih Stranke demokratske akcije (SDA) Ilidža.

Tokom govora spomenuo je i dolazak turskog predsjednik Recepa Tayyipa Erdogana u Sarajevo.

– Dolazi predsjednik Erdogan iduće nedjelje u Zetru. Našeg prijatelja nešto ne vole na Zapadu, a ima puno iskompleksiranih Bošnjaka koji ga ne vole i u ovoj zemlji. Šta je problem sa njim? Problem je to što je on jedan moćan muslimanski lider kakvog odavno nije bilo. Nisu im mrski muslimani koji su primitivni, neškolovani, koji im nisu konkurencija. Ali kada jedna Turska sa 20. mjesta se popne za deset godina na deseto mjesto kada je u pitanju ekonomski razvoj, kad jedno čudo prave, kad prave najveći aerodrom na svijetu, kad nosi terete unutarnjeg terorizma, unutarnjeg rata i svih onih ratova koje ima oko svojih granica i kad ima tri miliona izbjeglica te skrbi o njima, takav čovjek im ide na nerve. Mi ćemo mu pokazati da ima i prijatelje, da ima i onih koji su ponosni na njega – poručio je predsjednik SDA.

 

Bakire ne seri, matereti!

Zašto Bakir ima potrebu da dijeli moralne lekcije o državniku Turske, a da nam ne pojasni vlastite političke rezultate i predoći državničke uspjehe. Mogao je Bakir kazati koliko je radnih mjesta otvorio s milionima turskog poreskog novca, a preko raznoraznih fondacija i agnecija koje je isfabrikovao tim povodom, kroz vlastitu političku partiju i institucije vlasti.

Nije Bakiru prvi put da pokazuje politički kabadahiluk i sklonost teškim rječima u nastojanju da odbrani vlastitu političku minornost i nedostatak diplomatske taktičnosti u liderskom narativu.

Kaže Bakir da u BiH “ima puno iskompleksiranih Bošnjaka”, a da ne kaže da te iste Bošnjake zaboli kurac za Turskom i njihovim blagodatima – možda te Bošnjake više brine njihov kokuzluk i bijeda do koje ih dovela Bakirova politika.
Kaži nam Bakire zašto ta ista Turska u ovom trenutku investira više u nama susjednim državama, a ne u tvoju političku i državnu tvorevinu na čijem si čelu.

Nisu Bakire “iskompleksirani Bošnjaci” protiv “moćnih muslimanskih lidera”, samo su razočarani što ti nisi među njima, pa svoju brigu brinu kako da prežive iz dana u dan. A od “moćnih muslimanskih lidera” ih ne zapadnu niti mrvice jer ti Bakira “ogloda” sve što ovdašnjem Bošnjaku pripada.

Bakire, već desetljećima lažeš vlastiti narod i potkradaš ga svim mogućim mehanizmima političke vladavine,a da za svo to vrijeme nisi izgradio kredibilitet političkog lidera mjesne zajednice. Tvoje je građansko pravo da “drkaš” na bilo kojeg svjetskog lidera, a kao politički lider u Bošnjaka nemaš pravo držati im pridike i izražavati razočaranje što ne djele tvoje primitivno poimanje geopolitičkih tokova.

Ovdašnji Bošnjak Bakire nije “iskompleksiran” zbog “muslimanskih lider”, već zbog tebe, i takvih kao ti. Jer, Bakire – Vi niste opravdali političko povjerenje građana.

U ovu državu Bakire ne ulažu “muslimanski lideri” zbog TVOG lopovluka i kriminala. To što Ti daju vitre, zekijat i sadaku da pomogneš Bošnjački narod, i to Bakire podjeliš u krugu svojih lojalista.
I zato Bakire Bošnjaka zaboli kurac i za tobom, i za svim “muslimanski liderima” širom svijeta. I zato Bakire narod ode u Zapdnu Evropu, a ne tvojim “muslimanskim liderima”.

I zato Bakire ne seri, matereti! Pametniji si kada šutiš. Ako ništa drugo, ne sramotiš Bošnjake svojom glupošću.

magazinplus.eu /H.M.

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh