logo
bios

Asja Klačar: Dobra promocija zimskih sportova

Objavljeno prije 10 mjeseci . u sub, feb 9th, 2019

EYOF 
Predstavljat će BiH u snoubordu

Asja Klačar

u ime svih sportista učesnika EYOF-a položit će zakletvuJa sam skijala od malih nogu, ali je postalo nekako monotono i dosadno pa smo moja sestra i ja odlučile probati snoubord, kaže Asja

Jedna od bh. uzdanica na Evropskom olimpijskom zimskom festivalu mladih (EYOF), koji će od 9. do 16. februara biti održan u Sarajevu i Istočnom Sarajevu jeste i Asja Klačar. Talentirana 15-godišnja djevojčica iz Sarajeva predstavljat će BiH u snoubordu u disciplini big air. Prisjetila se svojih početaka, ali i otkrila šta očekuje od EYOF-a.  

– Ja sam skijala od malih nogu, ali je postalo nekako monotono i dosadno pa smo moja sestra i ja odlučile probati snoubord – kaže mlada Asja.

Svojih prvih treninga se rado sjeća.

– Treninzi su bili iscrpljujući, svaki dio tijela me bolio. Prije sam bila veliki tremaroš i pred neko takmičenje osjetila bih srce kako kuca u grlu. Tačno se sjećam kada smo bili na Kopaoniku i tog straha, ali sada polako ta trema nestaje – priča bh. snouborderka.

Mlada Ajsa trenira svaki dan, a padova je, kako kaže, uvijek bilo, jer su neizostavni u ovom sportu.

– Samo je pitanje hoće li biti prijeloma ili neće. Ne mogu reći da me sada strah, već samo veća doza adrenalina. Što se tiče treninga, trudimo se da što više iskoristimo park na Bjelašnici koliko nam vremenski uvjeti dozvoljavaju, većinom su to svakodnevni treninzi – ističe Klačar, koja je na nedavno održanom 8. Olimpija Snowboard Europa kupu osvojila dvije bronzane medalje, a upravo su joj one najdraže jer ih je osvojila na domaćem terenu, tačnije na Bjelašnici.

Učešće na EYOF-u za nju je već uspjeh, a Asja nije opterećena rezultatima.

– Trud, želja i dodatne pripreme ove godine su se isplatili. Ne opterećujem se rezultatima, učešće na EYOF-u je već uspjeh za mene, ali ću dati sve od sebe da predstavim BiH na najbolji način. Iskreno se nadam da će EYOF biti dobra promocija za zimske sportove u našoj zemlji – naglašava mlada bh. takmičarka.

Asja, učenica prvog razreda u sarajevskoj Petoj gimnaziji – IT smjer želi u budućnosti nastupati i na Olimpijskim igrama.

– Cilj mi je da u karijeri jednog dana nastupim na Svjetskom kupu i pomjerim se na vrh svjetske rang-liste. Kao i svakom sportisti, Olimpijske igre su mi najveća želja – zaključuje talentirana bh. takmičarka. 

avaz.ba

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh