logo
bios

A-SDA ZDK: Fahir Solo – obraćanje građanima

Objavljeno prije 9 mjeseci . u pon, okt 1st, 2018

OO A-SDA TEŠANJ – OBRAĆANJE GRAĐANIMA 

Poštovani sugrađani i sugrađanke, nećemo se baviti predizbornim obećanjima. Većina tih obećanja su samo prazne riječi i prevara pa se i ne može razlikovati ono koje je istinito i koje se može ispuniti. Uostalom nema se šta ni obećati jer su drugi već sve obećali.

Građani su u prethodnim godinama dobili toliko obećanja da smo mogli samo od 5% živjeti minimalno 300 godina a bilo bi i za izvoza u sve zemlje svijeta.

Naša prelijepa domovina je zemlja koja posjeduje mnoga bogatstva i prirodne ljepote. Nedopustivo je da u napretku budemo među zadnjima, a po mitu i korupciji u samom vrhu svjetske rang liste.

BIH građanima je potrebna pravda i jednakost. Svaki čovjek, žena i dijete moraju biti isti na cijelom teritoriju Bosne I Hercegovine. Nedopustivo je da postoje razlike. Sarajevsko dijete i dijete iz bilo kojeg drugog grada mora imati potpuno isti tretman pred institucijama ove države.

Privrednici, radnici, penzioneri i nezaposleni, svi oni pune budžet. Država mora biti na usluzi svojim građanima. Nažalost danas je postalo normalno da se izabrani predstavnici hvale onime za šta su zaslužni građani ove zemlje.

Već prije smo spominjali da zahvala ide prvo majkama što su rodile heroje koji odbraniše Bosnu i Hercegovinu. Nakon toga hvala građanima koji pune budžete da bi mogla funkcionisati ova država. Hvala i onima koji se budu pošteno odnosili prema svojim obavezama dok raspolažu mandatima na koje su izabrani. Oni za svoj rad dobijaju platu a za zloupotrebu svaki bi morao da dobije zatvor. Pravna država i dosljedno sprovođenje zakona mora se uspostaviti nad svima.

Pozivamo vas da pitanju glasanja na općim izborima 2018. pristupite krajnje ozbiljno. Dobro razmislite jer oni koji budu izabrani odlučuju i o najmanjim pitanjima koja su bitna za ovu državu i njene građane.

Stranka demokratske aktivnosti -A-SDA Tešanj ponosna je na kandidate koje je ponudila našim građanima.

Muhibija Đogić, Lejla Kurdić, Elvir Čamdžić, Fahir Solo, Saldina Kruško, Amir Šaranović, Edin Mahmutović i Nermina Bašić su oni koji zasigurno mogu da doprinesu boljoj, pravednijoj i poštenijoj budućnosti za sve nas. Oni koji se 25 godina prepomještaju sa fotelje na fotelju sigurno ne mogu ništa uraditi za bolje sutra jer da su htjeli i mogli, učinili bi to do sada. Mi smo vam ponudili najbolju i najpošteniju listu i ponosni smo na to a na vama je da odlučite.

Gospodar Uzvišeni daje vlast kome On hoće a oduzima je onome kome On hoće. Zato Njega Uzvišenog molimo da od nas sviju udalji one koji su zlo a da nam približi i omili one koji će donijeti napredak i pravdu našoj državi i njenom narodu. AMIN!
OO A-SDA Tešanj
Predsjednik: Fahir Solo
PRESS

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh