logo
bios

7 koristi od hodanja pola sata dnevno

Objavljeno prije 8 mjeseci . u čet, sep 6th, 2018

Već je samo 30 minuta hodanja dnevno toliko korisno za naš organizam da to jednostavno ne smijemo propustiti

Hodanje je najjednostavnija tjelesna aktivnost koju često zanemarujemo uzimajući je zdravo za gotovo – ako baš moramo, ići ćemo pješice, no puno radije ćemo koristiti liftove, pokretne stepenice, automobil ili javni prijevoz.

No, kad saslušamo stručnjake, shvatit ćemo da je već i 30 minuta hodanja dnevno toliko korisno za naš organizam da to jednostavno ne smijemo propustiti.

Što će se sve dogoditi vašem tijelu budete li svaki dan hodali 30 minuta.

Bolja probava – nakon obroka nemojte sjesti pred televizor ili se odmarati. 30-minutna šetnja ubrzat će vaš probavni sustav i održati šećer u krvi u granicama normale.

Čvršće noge – samo 30 minuta hoda dnevno odlično je za toniranje mišića. Ako uz svakodnevne šetnje odlučite dva puta tjedno odraditi trening snage, primijetit ćete još bolje rezultate.

Inspiracija za vježbanje – nakon nekoliko tjedana hodanje će postati rutina, a prvi rezultati mogli bi biti poticaj za još više aktivnosti. Probajte trčati ili voziti bicikl, mogućnosti su beskonačne.

Multitasking – hodajući možete koristiti svoj telefon, a to znači i obaviti poslovne razgovore i odgovoriti na elektroničke poruke ili samo nazvati obitelj i prijatelje.

Sagorjevanje kalorija – ovisno o terenu i brzini hoda, hodajući pola sata sagorijevate oko 150 kalorija.

Smanjuju se varikozne vene – redovito hodanje smanjuje pojavu i bol varikoznih vena, otkrivaju stručnjaci iz Klinike u Clevelandu.

Smirenost – hodanje opušta čak i ako niste u prirodi, već na prometnim i bučnim gradskim ulicama.

metro-portal

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh